26.02.24, 11:19
|
Gayretli üye
|
|
Etiketlendiği Mesaj: 110 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
trhakan Nickli Üyeden Alıntı
Eğer gerçek alimleri toplaya bilsek, Cinnilerden oluşan bir eğitim ordusu kursak, uykudaki atıl zamanda bizlere; dil, din, tarih, coğrafya, matematik gibi örnekleri arttırmak mümkün.
Siyer, fıkıh, tefsir vs öbür dünyamızı da kurtaracak yada hepsini birden. Ömrümüzün %25 i ortalama uykuda geçiyorken bu atıl zamana ilimler sığdırmak ve zamana çok da bağlı olmayan canlıların yardımı ile ne alimler yetişirdi.
Ama önce müsbet ilimlerin, alimlerinin; isbatı kabul ve deneylerle tecrübeler doğrultusunda bu iş merdiven altından çıkıp kurumsallaştırılsaydı keşke.
o zaman çok farklı olmazmıydı.
Şimdi Onlar yalancı, iradesi zayıf, itaatsiz ve asi yaratıklardır. Kim onlara ket vuracakmış falan gibi tahmine dayalı kuru tartışmalara girmek istemiyorum.
Sadece ilim ve tecrübe bir sonraki nesillere kitabi ve eğitsel döküman olarak aktarılabilsin ve daha faydalı amaçla kullanılabilsin.
İşte tamda bundan bahsediyordum kardeşim sağolasın
|
Söylediğine katılıyorum. Benim bir arkadaşım vardı onunda beraber olduğu cinler vardı. Arkadaşım tam 6 dil biliyor. İngilizce İbranice Almanca arapça farsça Süryanice Fransızca. 3 gunde cinler beyin odalarına bu kelimeleri nüfus etmişler ve anne babasını ismi gibi unutmuyor aynı ana diligibi konuşuyor.
|