Alıntı:
Cazgircinx Nickli Üyeden Alıntı
Kaynak islam ansiklopedisi
|
anladım fakat her cwvabın bir delile ve bi mezhebe ihtiyacı vardır sanırım burda usulü fıkıh fakat Verilen hüküm 1.si ayetlerden çıkar 2. jadislerden çıkar 3. ayet veya hadis yoksa alimlerin ortak görüşü ele alınır . alim görüşü ortak alınmamışsa tekil olarak alim görüşlerine bakılır ordada yoksa misal şafi mezhebindeki diğer büyük imamların görüşlerine bakılır .
genel olarak sprulan sorular ve verilen cevaplarda ilmihal usulüdür ilmihal usülü yapılan fıkıh delilsiz herangi ayet sureye hadise icma kıyas a tekabul etmiyor ve misal çene de yüzün bi parçası ortak alim görüşleri görünen zinetler olarak el yüz ayak bilekleri müstesna demiştir yani her soruyu ayrı ayrı ele alabilmem için fıkıh usulüne bakmak gerekir . ki nefsani yorum yapmayalım . şuan hadis öğreniyorum fıkıh usulünü hadislerden yapıyprum delilsiz hükümlere daha bakmadım açıkçası her mezhebin kendi ilmihalı ve fıkıhı var genel olarak 4 mezhebin fıkhı için usulü fıkıha bakılmalı işte dediğim gibi luan ben hadisler üzerinde usulü fıkıh yani hadislerden 4 alimin ve diğer alimlerin görüşünü öğreniyorum . delilsiz fıkıh usulüne bakmadım keza bu hususta verilen cevaplar doğrultusunda önüme çıkarsa notalıp paylaşırım inşallah