Alıntı:
Cazgircinx Nickli Üyeden Alıntı
Yanlış anlamayın imas hocam söylediğiniz herseye katiliyorum lakin kadınlar evliya olamaz yazmissiniz.
Havas alimi olmak ayrı evliya olmak ayri siz daha iyi bilirsiniz. Lakin Hz. Asiye annemiz olsun Fatima annemiz olsun alim ve evliya sultanlardir geniş hayatını okudugumuzda melekleri dahi görmusler. Kalp gözleri açıktır. Evliya olmak için havas bilmek gerekmezki Allahı hakkıyla bilmek gerekir esas olan kadınlar bide erkeklerden daha çabuk evliya olurlarmis. Bir evliyanin kitabında okumuştum.
Tamam kadınlar havasci muezzin İmam peygamber vs olamazlar ama evliya olabilirler diye düşünüyorum. En iyisi hocam istihare yapıp Allaha sormak en uygun olanı. Bende bir havas talebesi olarak araştırma ve okuma icerisindeyin.
Beni lütfen yanlış anlamayın ben sadece okudugum kadarıyla ve kendi düşünce ile söylüyorum. Bir insanın kadın olsun erkek olsun nefsini kemale erdirdigi vakit o nefs nurani olur nurani nefse sahip olan zaten evliya demektir.
Bakın bir daha söylüyorum benim mantıken şahsi düşüncem kitaplarida iyice arastirmak gerekir.
Hocam ben sadece olanı belirttim. Dogrulari söylediysem Rabbimdendim yanlış birsey soylediysem nefsimdendir.
Lütfen beni yanlış anlamayın sizi seviyorum saygım da sonsuzdur.
|
evliyalik ayri konu havas ilmi ayri bir konu,
cok uzatmiyacagim çunku bu konuda cok seyler yazdim, kadina evliyalik makami verilmez o bahsettigin hz. peygamberin kızlari ve hanimlarive diger hanimlarv SALİHA hanimlardir