Alıntı:
Sadik36 Nickli Üyeden Alıntı
Alfabe aynı değil mesela p yok arapçada.osmanlicada var.
Abim tarih bilgin de pek iyi degilmis 1928de yeni harfler kabul edildi .2.dunya savaşı 1945lerde .
(Genel kültür olsun diye yazdım )
keşke arapça öğrenmek ile iş bitse meallere bakıyorum herkes itikadına göre anlam veriyor.simdi ayeti örnek vermiycem tartışma çıkmasın yine.Biz ilmine guvendigimiz birinin tefsirini okuyacaz.
Diğer konuyada müdahil olayım cinler işaret ettiğiniz gibi insanları yanlizlaştirabiliyor.
|
evet tarihle pek içli dışlı değilimde ben latincenin Atatürk tarafından getirildiğini biliyordum demekki yanlış biliyormuşum
el yazması kitapları kimse kolay kolay okuyamaz çünkü şuanki arapça bilgisayar hatlı yani okunması açık eski arapça daha karışıktı yinede eski topraklar okuyabilir .
tefsir meal metodunda arapçayı arap gibi bilmek gerekir keza araplar bile tefsir yapmakta zorlanır ayetleri en iyi Hadisler açıklıyor . sure sure kosa tefsirler var google play kitaplarda onlarda okunabilir fakat mana olarak kuran aynıdır her alim kendi terimi ile tefsir etmiştir . bazısı cümleleri süsleyerek Falan meal ilk okuyuşta anlaşılmaz kişinin hadis okuması lazım meali anlayabilmesi için daha çok ayetler kalpte pekişiyor herkes kurana başka bakar ve alacagını alır kendince Ben tefsir türü değilde nuzül yılı sebebi hangi konu üzerine inmiş o yönden araştırır baglantılı hadislerlede okurum tefsirlerde genelde fazilette anlatılır O ayet ve hadislerdeki alim görüşleride fıkıhta fakat böyle bi tefsir yapan alim varmı bilinmez isteklerim doğrultusunda buluyorum çok şükür . Mealler nefse hizmet etmiyor gebelde Sadece hissettiğiklerini aynı anlam çerçevesinde yorumluyorlar genel olarak mana aynı fakat sözler değişik fazla şeyyapmamak lazım zaten hadis okuyunca Mealleri anlıyorsun fakat direk meal okununca açık kavramlar dışında pek bişey kavramıyorsun ve çoğu önemli ayeti idrak edemiyorsun tekrar tekrar okunmalı hem meal hem arapça hadisleride eklemekte fayda var