Alıntı:
mekan58 Nickli Üyeden Alıntı
Hadis de insanların kafasını karıştıran sözlerden sakınmamız gerektiği söylenir.
Sen yaşadığın hâlleri başka yaşayanları bulup onlarla bunu konuşmak ve belki de iyi bulduğun şeyler için seni tasdik etmelerini istemen ama ne olduğunu sen biliyormusun iyi mi değil mi. Düşüncen ne ise oraya doğru. Fakat bunların ne olduğunu tam mahiyeti ile bilen ve açıklayan biri olmalı yoksa bir bilinmezliğe gitmek gibidir. Ve o bilinmezliğin ne olduğunu bilen yoksa ne olur. iyi mi iyi değil mi yaşantıya hayatına nasıl etkileri olur yani nelerin beklediğini de bilemez insan. Nefsani deyip sonra kötü değil diyorsun. Nefis olanca şiddeti ile kötülüğü emreder denilir. karışık gibi görünüyor çelişki gibi görünüyor ama ne olduğunu senin anlaman lazım kendi iç aleminde olan biten her ne ise istenen iyi yada kötü ne ise onu senin bilmen lazım. Kendinle çelişip çelişmemen de önemli değil önemli olan bunun neticesinde niyetinde olan ne ise ona erişmek. Niyetler karışabilir. Bir güzel bahçede bulunsa kişi ve çeşitli birbirinden güzel meyva ağaçları dalları birbiriyle yakın olsa. Sende birine çıksan sonra oradan başka meyvayı beğenip o ağacın dalına geçmek gibi. Niyete göredir herşey. Ve herkesin kaderi bu şekildedir.
Bir amaç var ise onun kısa ve karışık olmayan yolları da var. Ne diye yorar ki insan kendini düz yol var iken karışık yokuşlar virajlar engebeli yolları neden seçe. Sade olanı karışık olmayan şeyleri seçmelisin. Bir Daldan diğer dala atlamanın faydası olmaz. Bir amaç için yola çıksan sonra yol üstünde gördüğün yada yaşadığın durumlardan dolayı amacın değişse bir iken iki olsa yada üç olsa ne olur. Birincisi ilk amacını unutmuş, perdelemiş olursun hatırına az gelmeye başlar. İlk amacını unutturan neydi.
|
Herşey nefsanidir nefs ihtiyaç duyar hep kötülüğü emretmez
duada nefsanidir cenneti istemekte
İlk amacimin üstündeyim de Zaten o amaç er veya geç ulaşilacak küllü nefsin ze ikatul meft ben kendi keşfimi farklı boyuta geçme orda kalma amaçlı istiyordum halada isteğim var fakat çalişma olarak kabeye gidilmesiydi çalişmam görebiliyorum gittiğim yerden bağ kesmek önemli onunda yapabiliyorumda kısa süreli ben bu dünyayı da bu insanlarında sevmedim napayım Allah rızası için yaşıyoruz takvaya özen gösteriyoruz tevekkül tefekkür vs var işte varbi isteğimiz belki oluyorsa çünkü gözüm açık tavana bakıyorum da tavanda beton değilde gökyüzü var belki Allah CC böyle sekineti intiriyordur zaten teffekkur edince görseller çosuyor gözlerim doyuyor yani kimseden güzel tatmin cevap almadım demekki yaşamıyorlar . Cevabını bilmediğim tek soru herhalde övgüye layık olan Allah tır helak hak hidayet hak Allah herkese istediğini verir . Her nefs kötülüğü emreder de o koltuğu engellediginde zirvedesin karakterinden ödün verdikçe Allah'ın istediği karaktere burunuyorsun bundan 10 yıl önce biri bana deseydiki bu hislerde olancaksin böyle bı insana dönüşeceksin kufrederdim belki Allah insanı hiç olamam dediği kişi yapar Allah seni senden alır temizler geri sana verirmiş .
Beden bana zindan nefs bana düşman
Nefesten ödün vermek bu dünyadaki enzor şeymiş fedakarlığı ger yaptığında boguluyorsun yaşlandık ve diyorum öldüm yandım bittim diyorum bı ses geliyor veli rabbike fesbir rabbin sabıra layık değilimi diyor herşey senin için diyip saatlerce ağlıyorum napalim bu hale sokan insanı bu hal olduğu için bırakmıyorum zorluk varsa emek varsa fedakarlık varsa imanda lezzet var secdeleri uzatmaktir korkardım bı kaç hadis okuyunca uzatmak istedim öyle bı his yok secde halı başka bı halmis namazdaki husumu secdeleri uzaterak buldum ben kendi bu konudaki Halime sekinet diyip geçtim napak ermiyecegime göre