Alıntı:
Sadik36 Nickli Üyeden Alıntı
Bazı uygulamalarda hiç kullanılmamış kurşun kalem kullanın diyolar.Bu işlerden anlamam ama tabiki önce Allah'a havale etmek lazım dediğiniz gibi varlıklara veya yazdığımıza güvenirsek akidemize zarar verebilir.ama yazdığımızin enerjisinin olması için ve ilmin şartı değil midir safran ile yazmak fotokopi muska vefk yazan var
|
Hocam safran vs kalemler ilmin şartı değil amelin şartlarındandır. Enerjinin açığa çıkması yazan kişinin eline bağlıdır. Eldeki enerjide kişinin rahmaniyetiyle bağlantılıdır. Safran kullanılması daha uygun olabilir lâkin bu demek değildir ki safran olmazsa olmaz. Her tecelli Allah'tandır zaten yazdığını okuduğunu veya enerjiyi kendinden bilirsen ortada ne ilim kalır ne de itikad. Havas ilmi ile uğraşan kişilerin yükselememesinin bir sebebi takıldığı perdelerdir. Takıldığı perdelerin en büyüğü ise "Ben yaptım, ben okudum, ben yazdım" diye düşünmeleridir. İlim kuyudan çıkmak içindir, tekrar kuyuya inmek için değil. İlmi şeytana verirsen kuyuya iner, Adem'e verirsen kuyudan çıkar. Sana yarayan ilim ile faydasız ilmi birbirinden ayırt etmen Allah'a daha çok yaklaştırır. Madem ki maksudumuz Allah'tır, o zaman ona yaklaşacak ameli işle. "Allah'a ulaşan yollar mahlukatın nefesleri adedincedir."