Alıntı:
La Tahzen12 Nickli Üyeden Alıntı
Ayetler açıktır anlamamak mümkün değil hicbi görüşünde kendimi nefsimi önde tutarak hicbi sualde bulunmam keza genel olarak cevabında tereddüt ettikleri sorarım siteden sorunca kafa karışıklığı zamanında yaptığım çalışmalar ise bı amaç ugrunaydi şimdi çalışma hevesi yok bazı bazı. Son derse veriyorum aslında son aldığım dersi geliştirmek istiyorum oda zor olduğu için kendime zaman tanıyorum zorlamak la bı yere varılmaz var bı niyetimde nefsani değil aslında dolaylı olarak nefsaniyik her istekte nebilim kötü şeyler istemiyorum fakat bunları yazarken kendi sorumun cevabini buldum hatta bu soruyu burada sorarak hata etmişim muhattabima sormam gerekirdi . Acilimlarda olabilir Çalışma yapıp yapıp ara veriyorum var bı hayalimiz Allah var imkansız diye bişey yok
|
Hadis de insanların kafasını karıştıran sözlerden sakınmamız gerektiği söylenir.
Sen yaşadığın hâlleri başka yaşayanları bulup onlarla bunu konuşmak ve belki de iyi bulduğun şeyler için seni tasdik etmelerini istemen ama ne olduğunu sen biliyormusun iyi mi değil mi. Düşüncen ne ise oraya doğru. Fakat bunların ne olduğunu tam mahiyeti ile bilen ve açıklayan biri olmalı yoksa bir bilinmezliğe gitmek gibidir. Ve o bilinmezliğin ne olduğunu bilen yoksa ne olur. iyi mi iyi değil mi yaşantıya hayatına nasıl etkileri olur yani nelerin beklediğini de bilemez insan. Nefsani deyip sonra kötü değil diyorsun. Nefis olanca şiddeti ile kötülüğü emreder denilir. karışık gibi görünüyor çelişki gibi görünüyor ama ne olduğunu senin anlaman lazım kendi iç aleminde olan biten her ne ise istenen iyi yada kötü ne ise onu senin bilmen lazım. Kendinle çelişip çelişmemen de önemli değil önemli olan bunun neticesinde niyetinde olan ne ise ona erişmek. Niyetler karışabilir. Bir güzel bahçede bulunsa kişi ve çeşitli birbirinden güzel meyva ağaçları dalları birbiriyle yakın olsa. Sende birine çıksan sonra oradan başka meyvayı beğenip o ağacın dalına geçmek gibi. Niyete göredir herşey. Ve herkesin kaderi bu şekildedir.
Bir amaç var ise onun kısa ve karışık olmayan yolları da var. Ne diye yorar ki insan kendini düz yol var iken karışık yokuşlar virajlar engebeli yolları neden seçe. Sade olanı karışık olmayan şeyleri seçmelisin. Bir Daldan diğer dala atlamanın faydası olmaz. Bir amaç için yola çıksan sonra yol üstünde gördüğün yada yaşadığın durumlardan dolayı amacın değişse bir iken iki olsa yada üç olsa ne olur. Birincisi ilk amacını unutmuş, perdelemiş olursun hatırına az gelmeye başlar. İlk amacını unutturan neydi.