Alıntı:
Sadik36 Nickli Üyeden Alıntı
Tabiki çok fazla hadis var her hadisin kaynağina bakamazsin ama Allah mekandan münezzehse nasıl orda oluyor? ne biliyim daha önce de duymuştum fazla da uzatmak istemiyorum hocalarımız ne düşünüyor bu hadis hakkında aydinlatirlarsa iyi olur.
|
şimdi ben bu tür konularda yorumuda Açıkma yapmayıda yanlış buluyorum
interneten aldığımdı yukardaki paylaşım
Allah noksansızdır . iman ettikmi ettik .Kurandan hadislerce Bize düşen nasihatı aldık mı ? aldık şimdi Allah ın keyfiyetine larışmaya hakkımız varmı yok Allah yerdemidir göktemidir Allah arştamıdır değilmidir yok Allah arşa istiva etmesi .yok zaman mekandan münezehtir .Yaw kardeşim Allah ayette diyorki . Allah hakında bilmediğinizi Allah size yasaklar bu ayeti bilen çok alim var e siz bu sözleri söyleyince gaybı mı bildiniz Allah a karşı bilmediklerinizi söylüyorsunuz .
Allah yer ve mekandan münezeh olsaydı kul secdede Allah a yakın olmazdı e bu yakkınlık neye göre değendirilmeli zamana göremi mekana göremi cismane boyuta göremi .
Allah arşa istiva etti bu nasıl olur diye bi gün imam maliğe sorarlar oda
Allah'ın istivası malumdur ve sabittir. Keyfiyeti ise imkansızdır ve ona iman edilmesi farzdır. Bunun hakkında nasıl diye soru sormak bidattır.
yani bu ayetler sahabiler zamanında indi bu ayetlerin açıklamasını yapabilmek için anca resulün sözü veya ayet gerek yani bu ayet inince sahabi emenne bi rabbil alemin diyip soru sormamışsa bizede sormak düşmez yok manadır yok kinayedir kardeşim belki gerçek manada Allah arşa istiva etmiş herşeyi sen görmüyorsun diye araştırmanmmı gerek bekli yakındır Allah her müminin kalbindedirde hepimiz kendimizi ilah mı sayalım soru bi soruyu daha doğurur mesele saçma sapan bi yere gider gaybı bilmedinse ne atıp tutuyon mekandan münezeh miş ne yerdeymiş ne gökteymiş e bunu diyene dersinli peki nerede oda bol keseden sallar .
Allah kuranda nerdeyim diyosa ordadır bi yerden münezehliği onun keyfiyetine bağlıdır sorgulamak gaybı bilmeyene düşmez O ol diyince oluyorsa nasıl olabilir demek bize düşmez bu gbi sorular kalp fitnesindendir Allah a samimi olmamaktan gelir
.
Allah ben nerdeyim diyorsa ordadır Ayeti olduğu gibi kabul edemiyorlar kardeşim dünya yaratılmadan önce Onun arşı su üzerinde idi ve dünyayı 6 günde yarattı ( hanginizin güzel iş yaptıgını denemek için (imtihan)
selefiler derki Allah arştadır yer mekandan münezzeh tavafçular derki yok Allah münezehse arşa istiva etmeden önce Allah nerdeydi kendini ilme nispet edenlerin bu kavgasını görünce kafasını kırasım geliyor valla
Allah diyorki hanginiz iyi iş yapar denemek için hanginiz vana sadık hanginiz sabrediyor herşeyi bilen Allah biliyordur burdaki keyfiyette haddimiz değil yani peygamberden sonra bu fitneler çokk oldu bu yüzden mezhep imamlarını bırakmayın mezhebinizden şaşmayın . Emirler uyarılar belli keyfiyet bizim haddimiz değil çok inkarcılar sorularda haddi aşmasın diye Allah kendi zatından 2 3 belki daha fazla örnek vermiş biz almamız gerekeni alalım konuyla pek alakalı değil ama bu konuyla 4 aydor ilgileniyorum 10 kitap bitirdim aldım birini vurdum ötekine şeytan böyledir işte Dosdoğru yol üzerine oturmuş