Alıntı:
sekine19 Nickli Üyeden Alıntı
Allah-u Teala Cehennemi kafir insan ve cinlerle de doldurabilir. Af-mağfiret-şefaat imanla ölen müslümanlar için geçerli zaten . Günahkar fasık müslümana gelince o da kabir azabı görüp mahşerde aç susuz yıllarca hesap meşakkatinden sonra affa kavuşabilir Cennete girdiğinde de derecesi düşük olur. Ben hadisi neye inanırsa inansın ister fasık ister muttaki olsun herkesin azabsız sıkıntısız affedilir gibi anlamadım. En doğrusunu Allah celle celalühü bilir kul onun kulu ister azap eder ister bağışlar. Benim İmamı Gazali İmamı Rabbani Abdülkadir Geylani gibi zatlara ciddi hüsnü zannım var. Eğer sonradan ekleme yoksa nüshalarda ittifak varsa bütün muhaddisler alimler onların kitaplarındaki hadislere zayıf uydurma deseler yine de itibar etmem.
Bu hadis Kur'an-ı Kerime de çok mutabık. Kur'anda bize öğretilen ve her namazda okuduğumuz bir dua var : Rabbenağfirli veli valideyye ve lil mü'miniyne ...
Bu duayı Peygamber Efendimiz(aleyhis salatü vesselam) okumuş sahabeler okumuş evliyalar okumuş salihler okumuş. Kıyamete kadar milyonlarca müslüman tarafından milyarlarca defa okunmuş olacak biri bile kabul olsa(sadece Peygamber efendimizin duası kafi) dua umuma, cümle müslümanlara baktığı için her mü'min hakkında kabul olmuş olacak.
|
yani adi müsluman olacak omrunde hic ibadet itaati ameli olmayacak, yani gayri ihtsri ömrunde 1 defa kelimeyi sahadet getirmis diye, kabir azabi ve mahser sıkıntısi ile cehenneme girmeden affa mazhar olacak, böyle düsunmek Allahin el adl isminden şuphe etmektir , nisa 145. ayete muhalefet etmektir ayette kafirler demiyor münafiklar diyor yani günahkar Müslüman dan bahsediyor
ayrica bu tur inanclar muslumani ibadetindren sogutur heleki birazda ihlasi zayıf müslumansa "" nasıl olsa Allahin affi sonsuz zaten sehadet getiren müslumanida cehennemden azat edecek ne gerek var ibadete ihlas keyfime bakayim"""
fikri olusturur. zaten insanin mizacinda bu tur egilim mevcuttur, bu konularda bu sozlerde cok dikkat etmek gerekir,çunku cok büyuk vebxl yukler insana
ayrica ibni arabi haric. boyle beyanda bulunan evliyalar kimler ve nerede geciyor bu ifadeler?