Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
o zaman dunyada bu kadar sikinti cekmeye, nefsini her turlu zevkten alikoymaya hic gerek yok, ne gerek o sicaklarda oruc tutmaya, ne gerek var ayazda soguk suyla abdest alnaya,ne gerek var temmuz sicaginda bazi kadinlarlar tiril tiril gezerken bazilari kafalarinda ortu ustlerinde manto ter icinde gezmeye diye seyler akla gelir
ve haram helal yasak olguları ortadan kalkar
ayrica boyle bir düşunce kurandaki Allahin yeminlerini bosa cikarir, ayetleti bosa cikarir
ayrica o söylenen hadis zayif hadistir
|
Kabir azabı olmasa , 8 cennet değil de tek bir cennet tek bir derece olsa hak verirdim size . Affın ne zaman ulaşacağı da mühim bir mesele tesettürüne namazına takvaya dikkat etmeyen bir müslüman yıllarca kabir azabı çektikten ve mahşerde türlü türlü sıkıntılarla karşılaştıktan sonra da o affa kavuşabilir.
Muttaki haramı helali bilen abid birisi sıratı şimşek gibi geçerken abdestin namazın orucun zahmetlerine katlanmayan da düşe kalka dehşet ve korku içinde geçer birisi firdevse yerleşir birisi de alt mertebe bir cennetin en alt derecelerine yerleşir nihayetinde af ile cehennemden kurtulmuş olur.
Muhaddis değilim ama İmam-ı Gazali gibi Hüccetül-İslam namıyla meşhur mübarek bir zatın, kitabında zayıf hadise yer vereceğini zannetmiyorum Bazı muhaddisler hadis ilminin usullerine göre zayıf demiş olabilirler ama hakikatte zayıf olduğunu düşünmüyorum (eğer sonradan eklenmediyse) sonuçta İmam-ı Gazali hem müceddid hem müçtehid olan çok müdakkik bir alim aslı olmayan bir hadisi kitabına alıp vebale girmez