Alıntı:
ikarus Nickli Üyeden Alıntı
@ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Hangisinin tesir ettiğini anlamak için nasıl bir yol izlediniz okurken acaba? Kendimiz için en tesirlisini nasıl bulabiliriz bir öneriniz var mıdır?
|
Kitapta hepsinin özelliklerini tek tek inceledim hepsini ayrıntısıyla okudum. En önemli şey okurken ihlas olmalı diye düşünüyorum, herhangi birisi bile 1 kere ihlasla okunmaya devam etse Allahu teala tüm hacetleri yerine getirecektir inşallah.
Elimden geldiğince özet yazmaya çalıştım:
1. esma: Kabir azabı maşer gibi ölüm sonrası sıkıntılardan kurtuluş
2. esma: Mal-mülk edinme, işte terfi, saygınlığın artışı
3. esma : Diğer özelliklere ilaveten acayip manevi haller yaşama
4. ve 5. esmalar: Ahlak düzeltme, sevgi kazanma, tevbe kabul olunma, şifa
6. esma: İlm öğrenme, unutkanlığı giderici (Kemalidir. Kemali esmalar hep kişiyi mükemmelleştirir kusurları giderir)
7. esma: Endişeleri giderici, delilik panik atak gibi ya da düşmanlarından, hasetçilerden korunmak için
8. esma: Bulunduğun halin devamlılığı, istikrarlılık
9. esma: Maddi-manevi ıslah, günahları terketme, kusurları tamamlama, nefis iradesini güçlendirme (Kemali)
10. esma: Meslekte/sanatında zirve
11. esma: Öldürülmekten zulme uğramaktan korur
12. esma: Şifa için, ve insan-cin tuzaklarına kanmaz
13. esma: Günahı çirkin gösterilir, hakkında kötü konuşanların dili bağlanır
14. esma: Allah cc cemalini cennette görme şerefi dahil yazamayacağım birçok özelliği var. Bu esmaya bence herkes değer vermeli. (Kemalidir)
15. esma: koruyucu olmakla birlikte gaybla da alakalı
16. esma: hayırlı evlilik, hayırlı doğum, hayırlı iş gibi isteklerde
17. esma: ticaret-satış kazanç, malı zürriyeti artar, borcu olan borcunu giderir
18. esma: hürmet kazanır
19. esma: afetlerden korunur, yüzü nurların vs.
20. esma: asiyse yumuşak huylu olur, takva sahibi çocukları olur, üzerinde büyü varsa bozar
21. esma: Hesap kitapta hata yapmama, Allahu teala niyet ettiği her konuda mükemmellik verir (Kemalidir)
22. esma: ledün ilmi, acayip haller, ilim ve hikmet kazanır
23. esma: ledün ilmi, hallolmayan işleri hallolur
..... gibi
Hepsinin tonlarca sayılamayan birçok özelliği var ben sadece kendi notlarımda benim için en belirgin olanları yazdım. Tüm isimleri yazmak için şu an vaktim yok malesef.
Sizin özel bir hacetiniz varsa söyleyebilirseniz o hacetinize yoğunlaşalım, inşallah uygun bir esmada karar kılabiliriz Allahın izniyle.