04.02.24, 22:28
|
Üye
|
|
Etiketlendiği Mesaj: 5 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
Yusufiyeli Nickli Üyeden Alıntı
Yoksa yüce Allah, kendi yolundan insanları saptırma düşüncesi olmadığı halde, sadece hoş vakit geçirmek için boş söz satın almayı kesinlikle yasaklamamıştır.Ayrıca İbn-i Hazm, “Haktan ayrıldıktan sonra, sapıklıktan başka ne kalır?”[ Yunus Sûresi; 32.] âyetini delil göstererek şarkı söylemenin hak değil, batıl ya da sapıklık olduğunu ileri sürenlere, Hz. Peygamber’in (s.a.s) “Bütün işler niyetlere göre değerlendirilir. Kişi neye niyet ederse; sonuç olarak işinde de onu bulur.”[ Buhârî; Bed’ulvahy, 1, Îmân, 41, Nikâh, 5, Talâk, 11, Menâkıbu’l-Ensâr, 45, İtk, 6, Eymân, 23, Hiyel, 1. Müslim; İmâra, 155. Ebû Dâvûd; Talâk, 11. Tirmizî; Fedâilü’l-Cihâd, 16. Nesâî; Tahâra, 59, Talâk, 24, Eymân, 19. İbni M3ace; Zühd, 26. Ahmed b. Hambel; Müsned, I/ 25.] hadis-i şerifini hatırlatarak şöyle devam etmiştir: Allah’ın haram kıldığı şeyleri işlemek niyetiyle şarkı dinleyen ya da benzeri her hangi bir işi yapan kimse, Fâsık ve günahkâr sayılır. Ancak yüce Allah’a daha iyi ve daha zinde bir şekilde ibadet etmek için psikolojik sıkıntısını giderip ferahlamak niyetiyle şarkı ve müzik dinleyen kimse ise; haram değil, iyi bir iş yapmış olur. Yaptığı bu iş de haktır, doğrudur. Fakat şarkı ve müzik konusunda müspet ya da menfi her hangi bir niyeti olmadan sadece dinlenmek için müzik dinleyen kimse; tıpkı sırf dinlenmek için bahçesine gezmeye çıkan ya da gelip geçenleri seyretmek için kapısının önünde oturan veya elbisesini beğendiği her hangi bir renge boyayan kimse gibi bağışlanabilecek bir eğlenceye dalmış olur. Buna haram demek mümkün değildir
|
Özellikle şu son kısım içime su serpti. Çünkü yaşantım dolayısı ile dinimizin yerine getirmemizi istediği kurallar da malesef eksiklerim çok ve farkındayım üzülüyorum duzeltmek icin çabalıyorum. Bazen iki arada sıkışmışlık hissi o kadar baskın oluyor ki ortasını bulamıyorum. Ve içinden çıkılmaz duygularla baş başa kalınca öyle bir hale geliyorum ki kendime bile tahammülüm olmuyor. Her sey anlamsizlasiyor ve boslukta hissediyorum kendimi. Hicbir amacim yok mesela şu son 1 haftadir yine sorguluyorum her şeyi. O günah, bu ayıp diye direk silip atınca karsimdakiler de iyice cikmazda hissediyorum kendimi...
|