31.01.24, 22:43
|
Acemi
|
|
Üyelik tarihi: 22.01.24
Bulunduğu yer: Adana
Mesajlar: 7
Etiketlendiği Mesaj: 0 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
volkanica Nickli Üyeden Alıntı
Bilindiği gibi, dünyamızda başka bir boyutta bizimle beraber yaşayan, bizim gibi sosyal hayatları olan ve Kuran-ı Kerim’de kendilerine özel bir sure de ayrılan, “cin” diye adlandırılan, aralarında insanlar gibi iyi ve kötüleri de olan bir toplum bulunmaktadır. Bunlardan kafir olanlar, yapılan işlere müdahale eder ve işlerin başarıyla tamamlanmamasına sebep olurlar. Bundan ötürü bir işe başlamadan önce oradaki cinleri işlerimiz bitene kadar uzaklaştırmamız, işimiz bitince de geri gelmelerine müsaade etmemiz gerekir. Bu uygulamaya Eski Türkçe ve Arapçada İsraf-ı imar, günümüz Türkçesinde ise men etme denmektedir. Cinler bulundukları yerden uzaklaştırılıp daha sonra geri çağırılmazlarsa ya da çağırılmaları unutulursa işi yapana zarar verirler. Aşağıda vereceğim men etme formülü, aynı zamanda geri çağırmayı da içermektedir. Eksik bir şey yapmamak için bir işe
başlamadan yapılması gereken tüm işler adım adım bir kâğıda yazılıp daha sonra tek tek uygulanmalıdır.
7 defa Fatiha okunacak (her biri besmeleyle başlamalıdır) ve daha sonra Aksemtu aleykum Eyyetuhel ümvarullezine fi hazel mekân, en ten’azilu ve tensarifu fi hazel mekân, entum ve kibarukum ve siğarukum ve harimekum ve a’vanikum ve la fesadün fi ameli ve kıraeti ve kitabeti ve devairi.
Bi hakki Tarişin, Tarişin, Mernuşin, Mernuşin, Revşin,
Revşin, Barişin, Barişin. El Ardu bikum tercüf, vel Adiyyati bikum teğzif, vel Ervahu bikum taksif ve Esmaullahi tufitu bikum, ves semau tamturu min fevki ruusikum naran, şeraren, in teahhartum anil israfi min hazal mekân, hatta akdi haceti sümme terciune. Bahin, bahin, biselamin. Men Azze mikdarehu ve lehu Menar. El vahen, el vahen, el acele, el acele, es saate, es saate.
okunarak tekrardan 7 defa Fatiha okunur. Her Fatiha’nın başında besmele gereklidir. Bazı kaynaklarda bu Fatiha’lar okunmayıp sadece yukarıdaki men etme duasının okunmasının yeterli olduğu yazılıdır, ancak bizim verdiğimiz yol daha
güvenlidir. Men etmeyi okuduktan sonra, işe başlamadan kendini koruma altına almak niyetiyle 8 adet Ayet-El Kürsi okunur, birinci bitince sağ tarafa, ikincide sol tarafa, sonra sırasıyla; öne, arkaya, yukarıya, aşağıya üflenir, yedinci ile sağdan sola olmak üzere şahıs kendini daire içine alır ve sekizinci okunduktan sonra içine çekilir. Böylece her yönden gelecek tehlikelerden korunulmuş olunur.
Bu adımda çalışmamız ne ise o yapılır (vefk, okuma, davet
vb.)
Çalışmalar bittikten sonra men etmeyi kaldırmak için:
1. yol:
Bütün işler bitirilip kalkmadan önce 3 defa Zilzal Suresi “eştata” kelimesine kadar okunur ve her defasında eştata kelimesi 3 defa tekrar edilir.
Zilzal Suresi’nin Okunuşu:
“Bismillahirrahmanirrahim İza zülziletil erdu zilzaleha
ve ehracetül ardu eskaleha ve kalel insanü ma leha, yevme izin tühaddisu ahbareha, bi enne rabbeke evha leha, yevme izin yasdurun nasü eştaten, eştaten, eştaten.”
2. yol:
“Bismillahirrahmanirrahim. İnfiru hifafen ve sikalen ve
cehedu bil envalihim ve enfisüküm fi sebilillahi zaliküm hayrün leküm in küntüm talemun.” (3 defa ve besmele ile birlikte okunmalı.)
|
Umarım siz cevap verirsiniz günlerdir gözlerime kan indi okumaktan bazı yerlerde özellikle Havaş hocanın açtığı konularda Havaş hocanın yazdığı şeyler kafamı karistirdi şimdi mantığa göre önce men etme,korunma,işlem,geri çağırma diye yazıyor çoğu konuda.ama bir celp uygulamasında hoca demiş ki işini ,amelini yaptijtan sonra ruhları işe gonderirsin gondermezsen başında beklerler demiş.o zaman görevi yaptıktan sonra bir işe gonderme mi yapicaz ben hicbisi anlamadım kafam çok karıştı lütfen yardım ederseniz sevinirim .bir çok yerde yazdım kimse cevap vermedi
|