Alıntı:
siruss Nickli Üyeden Alıntı
Hocam girenler var. Emrinde varlık olanlarda var. Ama ekstra çaba gerektiriyor. Çokça ibadet ehli, takva ve bilgi gerekli. Aslında şunu fark ettim herkes kısa yoldan bazı güçlere erişmek, varlıkları emri altına almak, açılımlar yaşamak istiyor. Sonra denedim olmadı, bende çalışmadı diye yazıyorlar. Şu ayeti şu kadar oku gözün açılsın vs. Bu işler bu kadar kolay olsaydı herkes mucizeler yaşardı. Benim fikrim işin temelinde sağlam bir iman, ne dediğini, kelaminin anlamını bilerek telafuz edenler sonuca ulaşıyor. Besmelenin anlamini herkes bilir, ama en ince ayrıntısına kadar yorumlayıp tüm benliğinle hissedebilmek önemli olan. Cinsiyet ayrımı bence pek doğru değil. Zira kadınlar her daim güçlü olmuşlardır. Bazi biyolojik unsurları zayıflık olarak görmeyi doğru bulmuyorum. Zira kadını o halde yaratan Allah CC dir. İlimi de isteyene veririm diyen de O dur. İsteyen erkek kullarima dememiş, isteyen herkese veririm demiş..
|
cinsiyet ayrimi cok doğru dur islamda kesin olarak cinsiyet ayrimi vardir, Allah erkeği erkek kadinida kadin olarak yaratmistir, biyolojik unsurlar bazen zayiflik bazek güclülüktür
ilimden anladiginiz eger sadece havas ilmiyse buda cok büyuk yanilgidir
daha oncede soyledim yine soyliyeyim, illaki var diyenlerde cikarsinlar o kadin havas ilmin de olan muhteremi, yanımda dediği varlıkların kafir oldugunu gostereyim, ha bire bu konu isitiliyor, herkes konusuyor
kadina verilmeyen kadına yasak olan makamlar var
tekrar sayayım bilmeyen ogrensin
1--- peygamberlik
2--- evliyalık
3---müezzinlik
4--- imamlik
5--- devlet yöneticiliği
6--- havas alimligi
evliyalikta burada gosterilecek örnek mutlaka hz. rabiadir, tekrar soyluyorum hz rabia evliya değil saliha kadındir...
bu makamlarda kadının yeri yok, bu konuda fikir yürutmeye ,tahmin uretmeye, benim fikrime gore, bence boyle olur gibi sozlerede gerek yoktur
daha acik soylemekgerekirsr
, hayz olan kadina musluman cinler hizmet etmez. bu bu kadar kesin net ve tartisilmaz durumdur...