26.01.24, 23:12
|
|
Manevi
|
|
Etiketlendiği Mesaj: 208 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
Celcelutiye Nickli Üyeden Alıntı
Örnek ile anlatalım , işaret parmağını kaldır gözünden 10 cm uzakta havada tut, parmağına odaklanınca arkayı görmüyorsun değil mi ?
Parmağında sabit,arka plandaki ortamda sabit aslında
Sen odağını parmağına çevirdin ve arkayı görmüyorsun ,arkası flu olmaya başladı.
Ne yaptık biz ? Parmağı görmek istedik,tüm nazarımızı parmakta topladık..
Bir eski uzak doğu öğretisinde talebelere 1er tane doğal taş dağıtılırmış,talebeler eğitim sürecinde taşa gözü gibi bakarlar resmen taşla yatıp taşla kalkarmış..Güneşe tutmalar,sarılmalar,sevmeler vs..
öğretinin sonunda taşı talebeden alıp gözünün önünde balyoz ile kırarlarmış..Şimdi bu taşa baktığın gibi tüm kainata bak..
şimdi aliyi - ayşeyi sevdiğin gibi tüm kainatı sev, benzer öğretiler yaşıyoruz sadece adını bilmiyoruz
Nazarı 1 yönde toplamaya başla inşaAllah , parmağına odaklandığın gibi kalbine odaklan ve tüm dünya flu olsun.Parmağına odaklanırken vesvese oldu mu mu ? Acaba yapabiliyormuyum ? bile demedin..Direk baktın ve odaklandın ,aynı netlikte ve teredsüzlükte kalbine odaklan..
Allah de mesela kalbine odaklandığında , Allah de..kalbin atıyor Allah de..
kalbime nazar ediyorum ama nefsi niyetler ile zikrettiğim bir zikrim yok sadece O anı yaşamak için kalbime nazar ediyorum ve Allah diyorum..
sağ elin ile sol bileğini tut sağ elinin bir parmağı ile nabzını bul ; tık tık tık atıyor hissediyor musun ? nabzın ile aynı hızda Allah de tüm nazarın kalbinde olsun..
30000 tane zikir çekene madalya vermiyolar, 1 kere Allah diyene Allahın neler ihsan ettiğini gördüm..Kimi var ağzıyla zikrediyor,kimi var nefsiyle beraber,kimi kalbiyle,kimide her zerresiyle..
|
Mevlamizin izniyle deniyelim abim zikir çekmek beni yakıyor içten yakıyor hayırlısı
2023..(Saff - 8)..2053
Hayat akıp gidiyor. Ertelemek, zaman kaybından başka bir şey değil. Sonrası olur da, sen olur musun acaba...?
|