Rorschach testinde, kişiye soyut mürekkep lekeleri gösterilir ve kişinin bu lekeleri nasıl yorumladığı incelenir. Bu testin temelinde, kişinin bilinçaltındaki düşünce, duygu ve deneyimlerin projeksiyonlarına odaklanılması bulunmakta Ancak, Rorschach testi ve benzeri mürekkep testleri, bilimsel olarak eleştirilmiş ve kullanımları sınırlıdır.Bu resme bakınca bende direk çagrışım yaptı
.Açıkçası herkesin inancı bakisaçısı vs kendisini bağlar saygı duyuyorum ama nacizane fikrim Allahın emsalsiz sanatı olan insan gibi bir varlık ve kainattaki muhteşem dizayn varken ben bir kilimde ki algıda seçiciliğe yol açacak her türlü yoruma açık şeylere zaman vermeyi doğru bulmuyorum.
Gizlenmeyen ve her zaman apaçık olan Allah münezzehtir ve sanatını tefekkür etmek daha elzemdir. Allah, zahirdir, fakat biz bu gerçeği tam olarak anlayamıyoruz. Alimlerin ifade ettiği ifade gibi, Allah zuhurunun şiddetinden dolayı batın oldu.Yani bunca tefekkür edilmesi gereken hususlar varken en son Bir beşer ki Allah dostu bile olsa esyasındaki noktalara takılıp kalp gözünü sorgularım..
Yine de paylasım için saolun farklılıklar daha da sorgulamaya itiyor bazılarımızı.
|