Alıntı:
mekan58 Nickli Üyeden Alıntı
Kalbinde hastalık bulunanlar ümide kapılır deniliyor yani ayette.
Başka bir ayette de zinetlerini teşhir etmesinler anlaşılsın diye yere ayaklarını vurmasınlar ifadesinden ne anlıyoruz bi düşünelim mesela.
Burada şudur diye ifade etmekte istemem ama anlaşılıyor herhalde. Herkesin inancında ne gerekiyorsa o şekilde olmalı. Gavur un zaten bunlar umrunda olmaz onları da bağlamaz bunlar zaten. Onlar dilediği gibi fakat biz inancın gerektirdiği gibi olmak zorundayız yapılması kolaydır değildir gaflet dir değildir o ayrı mesele ama güç yetirebildiğimiz kadar elimizden geleni yapmak zorundayız. Kendimiz için yoksa Allah'ın bizim ibadetimize ihtiyacı olduğundan değil hâşâ. Bizim için biz kendimizi kurtaralım diye.
|
Ayetler açıktır anlamamak mümkün değil hicbi görüşünde kendimi nefsimi önde tutarak hicbi sualde bulunmam keza genel olarak cevabında tereddüt ettikleri sorarım siteden sorunca kafa karışıklığı zamanında yaptığım çalışmalar ise bı amaç ugrunaydi şimdi çalışma hevesi yok bazı bazı. Son derse veriyorum aslında son aldığım dersi geliştirmek istiyorum oda zor olduğu için kendime zaman tanıyorum zorlamak la bı yere varılmaz var bı niyetimde nefsani değil aslında dolaylı olarak nefsaniyik her istekte nebilim kötü şeyler istemiyorum fakat bunları yazarken kendi sorumun cevabini buldum hatta bu soruyu burada sorarak hata etmişim muhattabima sormam gerekirdi . Acilimlarda olabilir Çalışma yapıp yapıp ara veriyorum var bı hayalimiz Allah var imkansız diye bişey yok
Resulullah sav buyurduki 'herkim kendisine fayda veya zarar giderdigine inanarak muska takarsa Allah onun hayatta hiçbir işini tamamlamasın başka bi rivayette ise 'kim muska veya temime takarsa Allah'a şirk koşmuştur . (Ahmed. 17372 ,Ahmed 16781.Elbani 492.)
|