Alıntı:
Sparrow Nickli Üyeden Alıntı
Selamün aleyküm, bir kimseye doğruyu konuşmasını, itiraf etmesini sağlamak için uygulama varmı? Benzer konular var orda da yalanı tesbit için öneriler var fakat benim ihtiyacım olan öğrenme değil benim zaten bildiğim şeyler, konu karşımdaki kişinin kendi ağzından söylemesi. Uykuda uyanık farketmez önemli olan onun soylrdigini kabul etmesi.
Biliyorsan duysan ne olacak gibi bir soru geliyor akla ama Kişinin kendi ağzından söylemesi benim icin hayati öneme sahip başkalarına karşı vs. değil ki bunu konuşması kendisinde birşey kaybettirmeyecek fakat bu yalanlari itiraf etmesi benim bütün hayatımı ve geleceğimi etkileyen bir durum olacak bütün geleceğim buna bağlı gibi bir durum.
çıkış yolu için istihare yattigim her seferinde kendisinin sonunda konuştuğu ve burda birine teşekkür ettiğinimi gördüğüm için inşallah bir vesile çıkar diye konu açtım
|
bu ise cok kafayi taktin, evet var hemde bülbul gibi konusur fakat islem gerekir bunuda sen yapamazsin daha oncede söylemiştim,
ayrica
birinin bir seyi itiraf etmesi cok önemli degil,hele bu devirde itikatin imanin zayif oldugu amelin olmadığı bir devirde Allah uzerine yeminlerin edilip yalaninin gırla konusuldugu bir devirde birinin bir seyi itiraf etmesinin kıymeti yok
eger
bir seyden supheldndiysen supheni kuvvetlendirdn delillerin varsa işi bitirmek gerekir
çünkü
şüphe cok tehlikeli durumdur ubsanun hayatini mahveder insanı kanser eder, kangren olnus bir organ gibidir eger o kangren ilan aza kesilip atılmazsa kangren vucudun her tarafini sarar
bu sebeple şüphen varsa şuphdnin ispatinda kuvvetli delil varsa ve şuphe kangrene döndüyse
kes at işi bitir...