Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
mahalleler eski mahalle degil devasa şehirler gibi, binalar eskiler gibi 1-2 katli degil , en kisasi 15 metre
hoparlorsuz hangi ezani hangi sesle kime duyuracaksin
hoparlorden ezanin bidat ildugunu soyleyenin delili nedir?
|
Kur’ân-ı kerîmi ve ezânı ho-parlör ile okumak bid’atdir. Çünki, ses çıkarmak için kullanılan cansız cismlere (Mizmâr) , çalgı denir. Gök gürlemesi, top, tüfek, baykuş, papağan, ses çıkarıyorlar ise de, çalgı değildirler. Ses çıkaran eğlence âletleri, davul, dümbelek, zilli maşa, ney, kaval, ho-parlör, hep çalgı âletidir. Çalgı, kendiliğinden ses çıkarmaz. Ses çıkarmaları için, ya’nî kullanılmaları için, davul tokmağını gergin deriye vurmak, neyi üflemek, kavala ve ho-parlöre söylemek lâzımdır. Bunlardan çıkan ses, bu çalgıların hâsıl etdiği sesdir. Üfleyen ve söyleyen insanın sesi değildir. Ho-parlörden işitilen Kur’ân-ı kerim ve ezân sesleri, hep ho-parlörün hâsıl etdiği seslerdir. İmâm ve müezzin efendilerin sesleri değildir. Müezzin efendinin sesi ezândır. Ho-parlör denilen çalgıdan çıkan ses ilm ve fen bakımından ve din ve ahkâm-ı islâmiyye bakımlarından müezzin efendinin sesi, ya’nî ezân değildir. Ezâna benzediği için, ezân zan edilmekdedir. Ezân, müezzin efendinin, sâlih müslimân erkeğin sesine denir. Bu sese benzeyen kadının, çocuğun ve ho-parlörün sesi ezân değildir. Başka sesdir. Muhtelif çalgıların sesleri başkadır. Ho-parlörün sesi, insan sesine çok benzediği hâlde, insan sesi değildir. Kitâbdaki, televizyondaki, imâm resmi gibidir. O imâma çok benziyor ise de, imâmın kendisi
Çok uzun abi dahada atardım bıktırmamak gerek kitaptan alıntıdır internet ortamında bulunmaz
Alıntı:
ulucayto Nickli Üyeden Alıntı
bağnaz ve yobazca bir görüş dikkate almamislam ı teknolojiden mahrum bırakmaya çalışmak bana görede sapkınlıkdır ve müslüman kesime zarardır
|
Yukarda paylaştım alim görüşü çok uzun ve açıklamalıdır . operlordaki ses yankı dahi denilmez keza yankıya dahi alimşer gerçek ses dememişlerdir