Alıntı:
ozge628 Nickli Üyeden Alıntı
hocam tövbeler konusunu araştırıyorum misal TV de ünlülere dahil doğrusunu bilmediğimiz bir konuda yorum yapma hakkimiz yok muş bunun dahi tevbesi gerekiyor yazıyor yada misal bir yerde oturuyorum bir bayan arkadaş gelip başka birisi ile ilgili çok uçuk şeyler söyledi ve buna cevap vermedim ama içimden boylemiymis diye geçirince dahi kınama oluyor diyor yani çok üç noktalar ama her an içindeyiz ve her an ymtevbe etmeliyiz olarak algıladım mümkünse bazı bayan arkadaşlardan uzak durmak gerektiği kanısındayım mümkün olduğunca TV izlemem ama ister istemez insan bir şekilde ivine çekiliyor cevabınızı için çok teşekkür ederim kendimizi korumak kör ateş tutmak kadar zor bir şekilde insan günaha dahil oluyor Rabbım sizden her daim razı olsun bilginizd3n istifade ediyoruz
|
icten geçirmek icin bir ceza olmaz, çunku o gunaha araci olan dil ile tastik yok, akildan gecirilen bir cok sey icin gunah yoktur,
bu gibi gunahlar icin en iyisi sunnet uzerine olan gunluk en az 70 kere estagfirullah el azim cekmek cok guzel olur