Alıntı:
Sadik36 Nickli Üyeden Alıntı
Aleyküm selam.fazla arastirma istersen bu konuları .Şu iki ayet konuyu açıklıyor bence Allah kendisini ayet ve hadislerde nasıl anlatmişsa öyledir.
O şeytan, sizi yalnız kötülük işlemenizi, iğrenç ve çirkin işler yapmamızı ve Allah'a karşı bilmediğiniz şeyleri söylemenizi hakkında bilgi sahibi olmadığınız konularda hüküm yürüterek helalı haram haramı helal yapmanızı, böylece Allah'a karşı gelmenizi emreder.(Bakara 169.Ayet)
De ki: "Rabbim kesinlikle ve sadece (şunları) haram kılmıştır; fahşayı (çirkin hayâsızlıkları, zinayı ve livatayı) -onlardan açıkta olanlarını ve gizli yapılanlarını-, (çeşitli) günahlara bulaşmayı, (devlete ve toplum düzenine karşı) haklı bir nedeni olmayan ’isyan ve saldırıyı’, kendisi hakkında ispatlayıcı bir delil indirmediği şeyleri (ve şahısları) Allah’a şirk koşmanızı ve Allah’a karşı bilmediğiniz (asılsız) şeyleri konuşup uydurmayı (yasaklamıştır.)”(Araf suresi 33.ayet)
|
Allah razı olsun bende 1 2 hadisten sonra kendi şahsıma hiç araştırmaya gerek dahi duymadım. Şahsen merak edip araştırmadım. Eski alim savaşlarını merak ettim tekfirden genelde avam kaçınor ama alimler tekfir ha tekfir bunu merak ettim araşyırdım. Sonuç budur
Tevhid okuması kitapları okuyorum şuan. Hepsi yanlış e yanlışı görecenki doğrular kıymetli olsun. Doğrular yükselsin. Öğrenmek iyidir yoksa iyi anlatamazsın Allah u alim