Alıntı:
siruss Nickli Üyeden Alıntı
Hocalarım aciklamalariniz için ne kadar konuyu ben acmadiysam da teşekkür ederim. Benim merak ettiğim konudaki sorunun cevabı. Yasin suresini vird edinende açılım olur mu? Ya da hangi açılımlar olur? @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
|
Seyyid Muhammedü’l Buhari (K.S.) Yasin süresinin şerhi kitabında hassası şudur ki, bir kimse bir iş için evinden çıkıp bir yere gitmek istese veya büyük küçük kimselerin bulunduğu bir topluluktan bir istekte bulunsa veyahut da bunun gibi yerlere varmak istese şöyle yapmalıdır. Yasin süresini bir şişe içime eğer şişe yoksa bir çanak suya okuyup üfürse veya o su ile abdest alsa veya yüzünü yıkasa her kiminle görüşürse görüşsün karşısındaki ondan ayrılmayacak kadar dostu olur. Ayrıca bütün afetler ve zahiri elemlerden veya batıni rahatsızlıklardan Yasin süresinin berekatı ile korunmuş olur.
İkinci hassa Her kim Yasin-i şerifi kabirler arasında okuyacak olursa o kabirde yatanların azap çekenlerim azapları hafifler.
Üçüncü hassa Bir kimseye bir gam veya müşkil erişmiş olsa Yasin-i şerifi okusa ve dualarını yapsa Allah (cc) ondan gam ve müşkili ne ise duçar olduğu sıkıntıyı kaldırır. Bir kimseye düşmanları iftira etmiş olsalar ve bundan kurtulmak mümkün olmasa üç gün oruç tutup her gün beş vakit namazdan sonra dört defa Yasin süresini okusa ve Yasinde her mübin geldikte Cazibei Rahmaniyye-i Cemaliyye duasını yapsa(Bismillahirrahmanirrahim. ”Ya men hüve fevka külli fevkın ve leyse lehü fevkun. Ya men hüve tahte külli şey’in ve leyse lehu tahtun. Ya men hüve evvelü külli şey’in leyse lehü evvelun. Ya men hüve ahirü külle şey’in ve leyse lehu ahirun. Ya men hüve ehadun men la ehade lehü gayruke. ..................... bi hakkı Yasin vel kur’anil hakim inneke leminel mürselin. ala sıratün müstakim. Tenzilelel a’zizirrahim. Ve keaf, he, ya, ayn, sad ve ha, mim,sin, kaf rabbi rabbi rabbi rabbuna celilul’eceli, ya samedü entellezi halektel ayile küllü şey’in yefna ve entelbaki innema yekfike minel meşiyyeti inşae ve yekunü emrüke azmün ve kadaüke hatmün ve va’düke sıtkun ve fi’lüke adlün ve entel’evvel-üd dayimu. Ya men hüve mahsusün bil ihlasi yazel me’aricu ya la ilahe illa ente tebarekte ve te’aleyta amma yekulüzzalimune ulüvven kebiren ya daimul ebedü, ya ebedel ebed vel muhsi bila ebedin, vel kaviyyu bila mededin, vel’azizu bila veledin, ve hüvesseyyidüs senedü ya vahidu ya ahadü ya men lemyelid velem yüled velem yeküllehu küfuven ehad. Velhamdulillahi rabbil alemin.”) Hak Teala onu kulların idraki dışında ve tahmin edemeyecekleri bir surette halas eder ki cümle alem bu kurtuluşa hayran kalır.
Dördüncü hassa Herhangi bir kimse gemide bulunsa deniz dağlara çıkacak kadar dalgalı olsa itikadı sağlam bir kişi ise Yasin okuyup geminin her tarafına üflese o muhalif rüzgar kesilir. Hem dahi batma tehlikesinden ırak olur.
Beşinci hassa İrfan ehlinin reisi Seyyid Emir Sultan şöyle buyururlar ki: Bir kişi Yasin okusa kazaya kalmış namazlarının telafisi için gayreti artar
Altıncı hassa Eğer dilersen ki devlet ve izzetin artsın mutluluk kapıları ardına kadar açılsın. Bir dileği varsa şöyle yapması gerekir: Yemizce abdest aldıktan sonra iki rekat namaz kılsın. Her ayın ilk gününden üçüncü gününe kadar bu ibadete başlamış olsun. Şunada işaret edelim ki Çarşamba veya Cuma gününe rastlamış olması evladır. Bahsettiğimiz rekatların hrer birisnde fatiha süresini okuduktan sonra Yasin sürelerini de okusun. Namazdan fariğ olunca üç defa Yasin ve yüz kere ihlas süresini okumalıdır. Ayrıca yetmiş ayetel kürsi ve yüz on bir fatiha okunmalıdır. Bunları takiben elini kaldırıp hacet eliyle şu duayı okumalıdır:
(Allahümmeftah Aleyna ebvabel hayri vekşif Aleyna ve ala ibadissalihiyne ve alimni min ilmike ve fehhimni beynena ve beyna kavmina bihakkın ve ente hayrül fatihıyne bihakkın Ha Mimm Ayn, Sin Kaf ve bihakkın Yasin velkur’anil hakim inneke leminel mürseline ala sıratın müstekıym tenziylel aziyzirrahıym)
İnşallah ağır ağır yazacağım bütün hassalarını