Alıntı:
ulucayto Nickli Üyeden Alıntı
bu arada alıntıladığın muska hakkında tüm hadisler bakmamışdım tekrar bakdım bu şu dediğime gelir diye düşünüyorum o hadisilerin manası
"
ha dersin okuduğun şeyin anlamını bilmiyorsun
tılsımda ne yazıldığını haberin yok
sen allahtan değil muskadan şifa beklliyor hacetine deva arıyorsun evet boyle düşünen lere haramdır
da bu muskaya has değildir doktor lar içinde ilaçlar içinde hata avukat hakim ve nice meslekde de geçerlidir bilmem anlatabildimmi...."
|
bu arada son olarak @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] nin alıntıladığı hadislere bakıyorum @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hocanınkilere ve benimde aklımda olanlara
ki mantıken hem ayetler hem hadisler bbirbirine zıt ters şeyler soylendiği geçiyor ama iyice incelediğimizde
şahsi fikrim muska nusha değil olay yukarda 2 kez vurguladığım soze tekrar edeyim
kişi korunma
iyileşme
taaruz
başarı
şirinlik
ve akla gelebiilcek her türlü işlemde ister maddi ister manevi olsun bir insan ile muzakaresinde olsun ister bir cansız maddde olsun
herşeyin yaratıcıs olanın allah olduğu şuuuru ile güçün kuvvetin ve kaderin kazanın yan iherşeye hükmedenin iradesinde olduğu bilinçinde değilse ister muska takssın günaha girer ister ilaç alsın günaha girer isterse birini öldürsün yada bir yerden kurtulsun günaha gierer çünkü yaratıcının değilde yaratılanın faide verdiğine kanar
işin özü bilinç ve şuur bunun farkında olursa kişi yaptığı bu tür vb şeylerde günaha girmez diye düşünüyorum