Alıntı:
paradise Nickli Üyeden Alıntı
imas ancak bunu diyebilirsin çünkü cehaletin ortaya çıktı. ben sana tabiin alimlerinden söz naklediyorum sen hala diyorsun bu kadar Alim bilmiyor senin gibi tekfirci selefiler herşey biliyor diyorsun. madem alime o kadar değer veriyorsun sahabenin talebesinin talebesi olan alimin sözünede değer versene !
benim sözünü naklettiğim alim KURAN VEYA KURANDAN OLMAYAN MUSKALARI KERİH GÖRÜRLERDİ DİYOR.
sen boncuk kemiktesin hala
o hadisteki temimeyi sadece boncuk ve kemik mi sandın sen?
al okuda öğren. okuyup bir kulağından çıkmasın biliyorum sende vefk yapıyorsun direk bırakmak ve dediklerimi kabul etmek nefsine ağır gelebilir ama imas hak geldi batılda yok oldu buna sende şahitsindir bence.
Temime:kulun, istenen ve arzulanan hayırlı işini tamamlanması veya zararı kendisinden savması için boynuna astığı veya edindiği, onda sebep olduğuna inandığı şeydir. Çünkü Allah-u Teâlâ o şeyi ne şer’î ne de kaderi bir sebep kılmıştır.
O halde temime yani muska ve nazarlık, deriden, kâğıttan, boncuklardan veya ip gibi şeylerden edinilen ve boyun, göğüs, pazu ve bileğe veya evin kapısına ya da arabaya veyahut da herhangi bir yere asılan içerisinde Kur’an, Kur’an ayetleri, sure, zikir ve dualar olan muskalardır.
daha fazla kendini rezil etmeden bence konuyu kapat . aadjnyrıca hocandanda ayrılmanı tavsiye ediyorum daha fazla kandırılmak istemiyorsan cinler tarafından bence ayrıl sana tavsiyem.
|
ben boncuk kemik sanmadim hadisi soyleyen soyluyor, sen bunu anldin, neyse seninle kaybedecek vaktim yok benim vaktim kiymetli, haydi işine bak