Alıntı:
Allah de kurtul Nickli Üyeden Alıntı
Emin olduğum halde yazınızı gördüğümde tekrar okudum ve kronometre kurarak okudum ilkinin önünde Beslemeleyle birlikte telaffuzlara dikkat ederek okudum ve 4 Ayetel kürsüyü 1 dakika 15 saniyede okudum çok hızlı okumadığım halde demek okuna biliyor
ancak bu kişiden kişiye değişen bir durumu olabilir agız yapısına bağlı olarak dil yatkınlığı vs vs
sizin yapamamanız başkalarının yapamayacağı anlamına gelmez malisef
Şunu deseniz daha makul olurdu başkaları yapabiliyorsa bende uğraşmalıyım gayret etmeliyim gelişim mümkün diye kendinizden başlasaydınız böyle bir meydan okuma yorum yazmayada ihtiyaç duymazdınız
Kalbe gelince kalb dilden daha hızlı söyler kalben okumayı zikretmeyi bilenler bunu teyit edebilirler
bazı tasavvuf erbabı Zikir ehli olan zatlar günlük 100 bin zikir çekerler kalben
tekrar denememe vesile olduğunuz içinde teşekkür ederim
sağlık ve selametle kalın.
|
kalpten dil kullanilmadan cekilen zikir hizli olmasi dogalda o 100binler hizli okumadan degil tayyi mekan benzer bir duruma mazhar olduklarından oyle oluyor bence
ki tecvid dediginiz seyde uzatma duraksama manasini bozulmadan okuma metodu dur buda 01.15snde 4 Ayetel kursi okumak için mantiken pek mumkun değil ha ses kaydi al at siteye dinleyelim tecvid hata varmi yokmu da iate mantiken kalpten okumadinmi o hiza ulasmak fiziken mantiksiz