Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
dakikada 4 tane okursan cogu harfi yutup cogu kelimeyi yanlis telaffuz edersin, boyle okumanin okumayla alakasi olmaz,kalpten okuyorum dersen o hic olmaz,
fatihanin son ayetindeki veleddallin kelimesinin başındaki vav harfini okurken bile vev olarak telaffuzu kelimenin anlamini bozuyorken ayetel kursiyi dakikada 4 defa okumak imkansızdır,
hayir ben okuyorum diyen buyursun okusun okudugu sesi buraya atsin gorelim...
|
Emin olduğum halde yazınızı gördüğümde tekrar okudum ve kronometre kurarak okudum ilkinin önünde Beslemeleyle birlikte telaffuzlara dikkat ederek okudum ve 4 Ayetel kürsüyü 1 dakika 15 saniyede okudum çok hızlı okumadığım halde demek okuna biliyor
ancak bu kişiden kişiye değişen bir durumu olabilir agız yapısına bağlı olarak dil yatkınlığı vs vs
sizin yapamamanız başkalarının yapamayacağı anlamına gelmez malisef
Şunu deseniz daha makul olurdu başkaları yapabiliyorsa bende uğraşmalıyım gayret etmeliyim gelişim mümkün diye kendinizden başlasaydınız böyle bir meydan okuma yorum yazmayada ihtiyaç duymazdınız
Kalbe gelince kalb dilden daha hızlı söyler kalben okumayı zikretmeyi bilenler bunu teyit edebilirler
bazı tasavvuf erbabı Zikir ehli olan zatlar günlük 100 bin zikir çekerler kalben
tekrar denememe vesile olduğunuz içinde teşekkür ederim
sağlık ve selametle kalın.