Alıntı:
Sparrow Nickli Üyeden Alıntı
Ne desem bilemedim yani guvercinlerin siyahi çok değil zaten büyük çoğunluğunun gri olduğunu düşünürsek her yuva yaptiklari yerde tecavüzcü mu oluyor? birde şehirlerde ağaç yok mecbuten binalara yuva yapiyorlar, hatta çoğu yerde kapı pencere açık kalırsa soğuktan hayvan girer içeri, ben bolkona pencere önüne yem bırakırım mesela serçe, güvercin,karga, kumru gelirler yem yer giderler hatta kargaların karsilik birşeyler birakmisligida çoktur ne oluyor bu durumda ölüm veya tecavüzcu gelir demek ne derece doğru?
|
Güvercin bir ağaca yuva yaparsa o alandan uzak durmanız gerektiği konusunda size bilgi verir. Mesela Eskişehir Adalar'da çok yıllık bir ağaç var, altından geçerken başınıza kuş sıçmaması bir mucize. Karşısındaki birkaç kafede kadın (çay kahve içmeye gelen kadınlar) satılıyor çünkü.
Yemi ben de veriyorum, hayvan yem yer giderse sorun yok zaten. Kargalar, size karşılık olarak bir şey bırakırlarsa önceden de belirttiğim gibi sizin için bir bela bertaraf oldu diye müjde vermek için geliyordur.
Ne derece doğru kendi tecrübelerinizle siz tespit edeceksiniz, ben sadece uyarı almak isteyenler için uyarımı yapıyorum.