Alıntı:
siruss Nickli Üyeden Alıntı
Ben size ilmi çöpe atalım demedim. Türkiye'de gelinen durum bu. Bir doktor tanıdığım sırf sevdiği için hastalara antidepresan özellikte ağrı kesiciler yazdığını söyledi. "Yazmayı Sevdiği için" Bu çok vahim bir durum. Aslında dediklerim gayet mantıklı sadece biraz arka planda kalıyor. Mesela çok basit bir örnek vereyim: ben diş çekimi yaparken 2-3 tane uyuşturucu iğne vursalar da uyuşmuyor. Ki bende ne sigara ne alkol var.. kesinlikle de acı hissediyorum. Sorsalar hayır yok hissetmezsin öküzü devirir bu ilaç derler. Sonradan araştırdığımda her insanın sinir dağılımları farklı, kimi yüzeyde kimi derinde, kimisinin bir sinir ucu alt damakta başlayıp sakakta bitiyor, haliyle alt çeneyi çekerken şakakta ağrı oluşabiliyor. Ama bu alt yapıyı ancak öğrenip sorduğunuzda ya evet öyle bir şey var deyip geçiyorlar. Eğer sizin kullandığınız ağrı kesici varsa yazın adını etken maddesini arastirip nelere sebep olabileceğini öğrenmeye çalışırım. Size ilacı bırakın, çöpe atın bosverin doktoru demiyorum. Sadece ne içiyorsunuz, bu size ilerde nelere sebep olabilir, piaysada bu ilaç hakkında ne deniliyor bunların bilincinde olmak güzel.
|
Öncelikle geçmiş olsun kardeşim. Bildiğim kadarıyla toplumda antidepresan olarak nitelendirilen ilaçların ağrı kesici etkisi bulunmamaktadır. Siz muhtemelen yeşil reçeteli, şiddetli ve dirençli ağrılarda kullanılan ağrı kesici ilaçları kastediyorsunuz. Bu ilaçların sakinleştirici etkisi var olsa da antidepresan etkisi bulunmamaktadır.