Alıntı:
siruss Nickli Üyeden Alıntı
Dini tanımını yada terimini tam olarak bilmiyorum. Ama şöyle bir şey var. Mesela mursidler öğrencilerinin zikir çekip çekmediğini yada okuma yapıp yapmadığını etrafındaki enerjiden, aura renklerinden anliyorlar. Yani burda doğru terim auramidir yoksa başka bir terim kullanılıyor mu bilmiyorum. Benim isteğim kendi enerjimi sistematik olarak güçlendirmek. Çünkü bazen okuma yaptığımda müthiş bir uyku ve yorgunluk geliyor. Bıraktığım vakit bir süre sonra canlaniyorum. Ya okuduklarim enerjisi ağır geliyor ya da benim enerjim eksiliyor gün içinde. Mantıken örneğin 1. Okuma yaptığımda enerjinin artması lazım. Ertesi gün okuma yaptığımda ilk surede dedgil ikinci surede uyku basmalı ki ben auramin enerjinin yada her neyse o "şeyin" güçlenmeye başladığını anlayayim.
|
Mürşitler, dervişlerini irşad etmek için muhtelif konularda sohbet ederler. Mürşidinin sözlerine muhatap dervişler için sohbette irşad ve ilham vardır. Bazı mürşitler sohbetin zikirden dahi daha önemli olduğunu söylemişlerdir. Zikir sırasında dervişler kendilerini belli bir amelle meşgul etmektedirler. Halbuki sohbette, bizatihi mürşidin kendisiyle meşgullerdir. Tasavvufun temelinde tamamen şeyhle derviş arasındaki münasebet vardır. Sohbet sırasında şeyhin ağzından dervişin kalbine bir akış olur. Derviş, mürşidinin sözlerini ihlas ile tutarsa, manaya hamile kalır. Buna da “veled-i kalb”, kalp çocuğu derler ki işte o, dervişin manevi varlığıdır. Bizdeki, istiğrak hali, incizab hali, inkıbaz ve inbisat halleri, nuranî inikas halleri, Allah'ın emir ve yasaklarına uymanın bir unvanı olan takva yolunda ancak kazanılabilir.