Alıntı:
La Tahzen12 Nickli Üyeden Alıntı
Selamün aleyküm herkes merak ettiği bişeyi etiketledigin sorsun
Kopyala yapiştir yok doğaçlama cevap olsun bakalım
Önce ben sorayım Ruhsal gelişim için neden oruç pehriz gibi şeyler gerekir Ve dmt için özel çaylar gerekir bişey yapmadan ruhsal gelişim gercekleşmezmi ?
|
Ruhsal gelişim kelimesi senin için ne anlama geliyor önce bunu konuşmak lazım..
Ruhsal gelişim diye birşey yoktur,Ruh Allahın izniyle bilir ve kişiye bunları aktarmaya çalışır.Ruh gelişen bir varlık değildir.
Ruhani - batıni tekamül , Fark ediş , Uyanış. gibi kelimeleri kullanırsak daha doğru olacaktır.
Yolculuk arınmak üzerinedir,kim cesetten hangi yol ile kopar arzu ve şehvetlerini ne şekilde terk ederse ne mutlu ona..
Kimi için riyazettir(çoğu vakti gelmemiş riyazet yapar,kimi riyazeti et yememek sanır,günahlardan sakınara nefsine riyazet yaptırmaz..2 Tabak bakliyat yemeyi riyazet sayar..)
Kimi için irşad olmaktır(Gelmiştir barut kıvamına , elinde ateşi olan gelir tutuşturur dünyanın bir ucundan)
Kimi için rüyada keşif halidir, herkesin yolu yolculuğu farklıdır ama ana tema ARINMAK üzeredir..
Kimliğinden arınacaksın; falancanın eşi,falancan evladı,falanca makam sahibi.. geeç hepsini komik duruyor o kimlikler burada işlemez..
Cesetten arınacaksın; güzelim,çirkinim,makyaj yapayım,güzelleşmeye çalışayım..Erkeğim ben , kadınım ben..çoğu çoğu taşıdığın cesedin cinsiyetini beyan edecek kadarsın.Şeriat dairesinde sınırını bilmek için o da,hakikat noktasında bi anlam ifade etmiyor..
Sana ait olduğunu sandığın şeyler varsa önce bi kendine güleceksin hepsini bırakacaksın..Zahiren bişeyi bırakmak değil sana ait olmadığını bil ve kabul et yeter..
Mesela bir örnek verelim madem dmt falan yazmışsın
Bir arınma ritüelinde bir kardeşe bütün korku ve endişelerinin olduğu odalara tek tek sokuyorlar,elhamdulillah hepsini geçiyor..Son zifiri karanlık odada şöyle bir hitap duyuluyor ; Bize bedenini vereceksin..
Başlıyor gülmeye
bana ait değil ki size vereyim diyor..ve geçiyor son aşamayıda..Umarım anlaşılmıştır..
Özel bi tetikleyiciye çaya çorbaya gerek yok,sen hele bi tutunduklarını bırakta ,kıvama geldi isen alır götürürler zaten..
ha bişey daha diyem riyazet vakti gelenede yemek yedirmezler,yaşarsanız öyle bi dönem anlarsınız zaten..