Alıntı:
Yusufiyeli Nickli Üyeden Alıntı
Bazıları uğultuları tinnitus gibi işitme problemleriyle açıklamaya çalışmıştır. Ancak ‘’Uğultu’’ yu duyan insanlar üstünde yapılan tıbbi incelemeler, bu bireylerin işitme problemi olmadığını gösteriyor. Seslerin belli bölgelerde yoğun olarak duyuluyor olması, olayın sadece biyolojik bir açıklaması olamayacağını da düşündürüyor. Diğer muhtemel bir açıklama ise ‘’Uğultu’’ ’nun doğal oto akustik emisyondan kaynaklı olduğu iddiası. Çoğumuz farkında olmasa da içkulağın kendisi düşük bir ses yapar, buna oto-akustik emisyon denir. Bu sesi duyabilen azınlıklar, bunu gece gibi sessiz saatlerde fark eder. Bu açıdan doğal oto-akustik emisyon ‘’Uğultu’’ya benzer. Ancak bu açıklama da bütün ‘’uğultu’’ ları açıklayamaz zira bu uğultuları duyanlar bölgeleri terk ettiklerinde sesi artık duyamadıklarını iddia ediyorlar. Dolayısıyla bütün uğultular böyle mekanizmalarla açıklanamamakta
Ne yazık ki ‘’Uğultu’’ sırrını muhafaza ettiği için sesi duyanları iyileştirmenin herhangi bir yolu bulunamadı. Bu problemi yaşayanların, beyaz ses olarak bilinen hafif sesleri dinleyerek bu sesi bastırması ya da yaşadıkları yerleri terk etmeleri tavsiye ediliyor.
|
Selamun Aleyküm hocam merhabalar, ben bu beyaz gürültü dediğiniz şeyi youtubedan açtım aboo maşallah ben bunu açar açmaz kulaklarım çınlamaya başlıyor bununla ne alakası olabilir acaba