Üşenmeden fakat zorlanarak (yazılar bitişik nizam hiç aralık yok diye) okudum, tecrübelerinizi paylaşmışsınız Allah razı olsun, ibretlik bir hikaye olmuş. Ben bu konuları pek bilmem hatta ben de halen mevcutta yaşadığımız bir sorun için araştırmalar yapmak için denk gelip üye oldum...
Burada paylaşılan hiç bir uygulama davet vs denemedim denemem de Allah'ın izniyle, bana öyle geliyor ki havas ilmi öyle bir mürşid olmadan, bir yol gösteren olmadan kitaptan okumakla forumdan görmekle denemekle olacak iş değil... Burada bilgilerini ilimlerini paylaşan hocalarımızı tenzih ederek, hele de kopyala yapıştır alimliğinin çok sık olduğu, afedersiniz şarlatanlıkların bolca olduğu (büyülerin masum gibi gösterildiği) bu zamanlarda, bunlar birde, islam, iman, itikat bilgilerin de eksikliğiyle birleşince yani gerçekten çok ama çok tehlikeli geliyor bana. Hepimiz nefs sahibiyiz ve hata yapmaya nefse hoş gelen şeylere meyletme eğilimimiz var.
Siz almanız gereken dersi aldığınızı belirtmişsiniz zaten, rabbim cümlemizi ibret alanlardan eylesin, ibret olanlardan eylemesin...
|