Alıntı:
Sparrow Nickli Üyeden Alıntı
İşte şartlar öyle de alternatif tutarmi yerini bilemem ,levitasyonu yok ben almayayım levitasyon onun düşmesi ayrı dert birde uçuran kim durumu var🥴 sevmeden bakan göze Yusuf bile çirkin görünür derler o kabilde bizde bakıp etrafımızda güzel olanı görüp oraya klbakalim şartlar o😊 .
İşte izlerken güzel de, ozellile kurgusu yoğun olan filmlerde izlerken bi kelime duyuyorum bu nedir diye bakıyorum falan 1 aylık araştırma çıkıyor 🫣mesela Cristiano nolanin filmlerinde çok mesele var eski bir röportajinda inaclardan referans verdiğini ima etmisti Süleyman a.s. ve zulkarneyn kıssaların dan esinlendiği i söylemişti. Çok meşhur bir fantastik- bilim kurgu yapiminda yine hızır dan esinlendiği i söylemişti yazari. Aslında bilinçli izleyince güzel de yoksa kafa karisikligi Allah muhafaza
|
Aynen öyle çoğu yapım öyle nturk filmlerinde öyle Hz Musa'nın kissasindan esinlenmiştiler kahpe Bizans miydi nebilim hatrimdandegil çok var öyle. Cüneyt Arkın filmleri falan yo alakası yok gerçekten bilinçsizce izledim herpsini kuran okuyunca anladım hangi film hangi konudan esinlenmiş. Bitane paradoks filmi izledim beynim yandı gerçekten onun dışında hicbi filmden etkilenip sorgulama yapmadım yanlız bu genel olarak filimler şarkılar insan bilinci için çalişmiş insanlara çok şeyi empoze ediyorlar kimse farkında değil haramlar insana haram gibide gelmiyor yani insan zihnini ele geçiriyorlar alt yapısal olarak Bu yüzden sakınmak çok zor ve ibadet ağır geliyor haram denilince hiç kale alınmıyor Günahlar tereddütsüz işleniyor. Salınarak gaflet perdesi aralanıyor fakat devamlı olmuyor gaflet olmasa da ibadet şuuru olmuyor elektronik aletler özellikle TV telefon bilgisayar insanı çok etkiliyor Allah herşeyin doğrusunu bilir . Kurulan basit gibi görünen büyük oyunları Allah biliyor Allah ta onlara oyun kurup onların oyununu bozsun
Resulullah sav buyurduki 'herkim kendisine fayda veya zarar giderdigine inanarak muska takarsa Allah onun hayatta hiçbir işini tamamlamasın başka bi rivayette ise 'kim muska veya temime takarsa Allah'a şirk koşmuştur . (Ahmed. 17372 ,Ahmed 16781.Elbani 492.)
|