Alıntı:
trhakan Nickli Üyeden Alıntı
1. sorunuz: Bir alevi kardeşimiz vakti zamanında Biz Hz Alinin peygamberliğine inanırız. Melek yanlışlıkla Hz. Muhammete gelmiş tir demişti.
2. sorunuz: Ebu Bekire Hz. Osman ve Hz Ömeri halifelik ile alakalı durumlardan sevmez hatta bir arkadaş vardı küfür ederdi. defalarca uyardım.
3. Kuran değiştirilmiş, Hz Muhammetin hadisleri değiştirilmiş biz bu yüzden ikisinede itibar etmeyiz diyen bir alevi arkadaşım olmuştu.
4. cem evine gittim fazla durmadım eskiden muhabirlik yapmıştım ve Kayserideki ilk ve tek bir zamanların cem evini ve semahı çekmiştim bu konu ile ilgisini anlayuamadım.
Yukarıdaki maddeler Tüm alevileri kapsamaz benim tanıdıklarım öyle idi. Yukarıdakilere uyanlar alenen söylüyorum dinden çıkmıştır. unun üstüne nedeseniz boş.
|
İşid'de biz Müslümanız diyor ve kendine göre bir inançları var o zaman senin kişiler üzerinden varsayımlarına bakarsak İşid'de islamı temsil ediyor diyebilirmiyiz? Tabiki de hayır, bir kişi peygamberimiz hakkında bir saygısızlık yaptı diye tüm alevileri aynı kefeye koyamayız