Alıntı:
Kaplumbaga Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaslar nefsani hareket edilirse zararli cikilir. Izin oldugu kadar konusuyoruz, anlatiyoruz. Sunu da soyleyelim; "yuruyun gidiyoruz" gibi bir ortam var saniliyorsa yanilgi icine duseriz.
Sizin daha hararetliniz davetlere merak sariyor sonrada ustad ariyorlar yana yakila. Ben dua dahi onermiyorum kahir icin vb gibi durumlara. Sen gunahina kefaret say, kal. Zordur bilirim. En ufak nefsani didismede dahi 2 gun nefs donuyor iceride ayni istek ve cumleler ile, zorluyor insani. Insanlar neler yasiyor.
|
Alıntı:
siruss Nickli Üyeden Alıntı
Öyle haklısınız. Davet ile asla uğraşmam. istemem de. Görmediğim bilmediğim şeyi nasıl ağırlayacağız? Hiç gerek yok. Gelenin huyu suyu belli olmaz. Duami eder, dua beklerim. Sadece bir varlığın kişiyi koruması çok hoşuma gitti. Malum bu dünyada korunmaya, hakkını savunmaya çok ihtiyaç duyan insan var. Dayak atilmasada Allah'tan bir rahmet etse keşke tüm mazlumların, zorda kalanların lehine çok çok sevinirdim.
|
Bir haber görmüştüm Hindistan'da nüfus ve emniyet sıkıntısı olduğundan bir grup kadin acil durum hattı ekibi kurmuştu aile şiddeti görenler için gidip dovuyorlardi sonra erkeklerde karşı tim olusturmak için ilan aşmış, ona benzedi bu durumda Allah korusun çok karışır ortalık
Davetle ilgili çok başlık ve uygulama varda evde yemeğe misafir ağırlamak bile çok zor olabiliyorken diğerlerini düşünemiyorum. Rabbim'in adaleti şaşmaz da mazlum olan görmekte istiyor rahmetini esirgemeyin inşallah diyelim