Alıntı:
Arda Nickli Üyeden Alıntı
Eski soydan insanların işlediği günahlar için ben niye tövbe ediyorum? Kan bağı bu günahların yükümlülüğünü bize niye yıkıyor mantıklı bir açıklama var mı
|
Büyük merak konusu Geçmiş nesil miras olarak düşüncelerini karakterini bırakır sanırım kim seni büyütürse Kendi karakterine göre kendine benzeterek büyütğr muhtrmelen onu büyütende bu şekil büyütmüştür heralde aynı günahlar nesillerce tekrarlanınca Aynı cezalar alınıyordur fakat mesele şu ki Bizim amellerimizin Karı zararı anne babaya olurda onların zararı bize geçmez yani onların günahlarını sırtlanmayız Ama bizi iyi yetiştiremedikleri için bunun cezasını görürler yani
bilmem kaç kuşak önceki Dede bi günah işlemiş bunun cezasıno bu dünyada görse o görür bu dünyada görnezse ahirette görür yani onun adına bağışlanma dileyemeyiz kendi şahsımızla onun Bağışlanması için duada bulunabilir iz . Ama onun günahlarını n kefaretini biz ödemeyiz fakat Onun ruhuna sevaplar yapıp hediye edebiliriz Yani böyle bişeyler fakat bunada inanmıyorum kişi hayattaykrn hangi sevabı yaparsa kendi lehine Günah işlesede kendi aleyhine işker bunun cezasını o görür . hiç suçu olmayan sonraki kuşağa işlemez tabiki Bagışlanma dileğinde bulunabilir makbul olanda budur .