Alıntı:
ulubatlihasan Nickli Üyeden Alıntı
Bunu ilk defa duydum """ Vesvese herkese geliyor peygamberlere bile bunun çooooooook örneği kuranıkerimde vardır . """ Hangi ayette veya hadiste anlatılıyor onu da atarsanız çok iyi olur. Lakin kimsenin imanına laf etmek doğru değildir, imanından şüphe etsin gibisinden. Şöyle bir şey buldum """ Hz. Peygamber’in (asm Arafat gecesinde yaptığı duada, “Allah'ım! ... vesveseden sana sığınırım” (Tirmizî, Dua, 78) sözü de geçer. """ Mesela Efendimizin sav günde 100 kere istiğfarda bulunması onun günahkar olmasından değildir, """ “Bazan kalbimi bir perde bürüdüğünden günde 100 defa istiğfarda bulunduğum olur” sözü (Müslim, “Ẕikir”, 41-42; Ebû Dâvûd, “Vitir”, 26) """ Acaba peygambere vesvese gelme konusuda günde 100 defa istiğfar etmesi gibi midir ? Yani Ayet hadis var mı ? var ise paylaşın Peygamberlere vesvese geliyor mu ?
|
neuzubillah Kardeşim Sen ne içiyorsan onu bırak yahu ben kimseyi imansızlıkla falan suçlamıyorum Kardeş bi benden vazgeç yahu ben peygamber günahkarmı dedim İstiğfarına bişi dedim .
vesvese gelen herkesin imanı şüpelimi ? Vesveseye uymak kişiyi günahkar vesveseye uymamak ise kişiyi takvalı yapar
Resulullah sav buyurduki 'herkim kendisine fayda veya zarar giderdigine inanarak muska takarsa Allah onun hayatta hiçbir işini tamamlamasın başka bi rivayette ise 'kim muska veya temime takarsa Allah'a şirk koşmuştur . (Ahmed. 17372 ,Ahmed 16781.Elbani 492.)
|