Alıntı:
ozge628 Nickli Üyeden Alıntı
Yeni yeni moda olan bu enerji ile ilgili yaşadıklarımızı hayatımıza kendimiz çekiyoruz...ben kulumun zannı üzereyim...sözünü kullanıyorlar yaşadığımız olumsuzluk lafı alt benliğimizi çektiğimiz vesaire...Bu konu nedir ne değildir ne düşünüyorsunuz...tüm hayatım problemli böyle olmuş olabilirmiş insan 10 yaşında kendini bilir ben 97 de bu yana bir cok olumsuzluklar silsilesindeyim...isyan yok ama bunalıyorum insan...çıkış arıyor insan ne düşünüyorsunuz,kafam allak bullak...yani yaşadığımız olumsuzlukların enerjisini kendimiz çekiyor olabilir niyiz...olumlu düşünerek olumlu şeyler mi çekilir...
|
Selamün aleyküm
Bu konuda üstad said Nursi'nin şu sözleri geldi aklıma
İnsan fıtraten mükerrem olduğundan hakkı arıyor. Bazen batıl eline gelir, hak zannederek koynunda saklar. Hakikati kazarken, ihtiyarsız dalalet başına düşer, hakikat zannederek kafasına giydiriyor." (Mesnevi Nuriye, Nokta)
Yani bence kastettiğiniz bu enerji şekilleri İslami yozlastirma adına çıkarılmış bir tür batıl felsefelerdir müslümanın açık gözlü ve feraset sahibi olup İslam'ın dışındaki bütün bu uydurulmuş felsefeleri reddetmesi gerekir
Evet ilahi bir enerji kaynağı vardır ama bu ne meditasyon ne yoga ne de theta healing felsefesidir
İnsan mükerrem bir varlık olduğundan, iyiyi veya daha iyiyi bulmak üzere hakikati ararken önlerine farklı şeyler de çıkabilir. Eğer bu kişiler ehli feraset ve hikmetli zatlar iseler, o zaman daha da temkinli olurlar. Yoksa hakkı bulayım derken, bazı hakikatsiz şeyler de ellerine geçer ve onu hakikat telakki edebilirler.
Demek oluyor ki mükerremlik sayetmeyi, araştırmayı, hakikatı bulmayı icap ediyor