Alıntı:
Yusufiyeli Nickli Üyeden Alıntı
Değerli kardeşim ben şahsi hayatımda Kuran ile iştigal ederim sürekli okumalarım vardır zikirle çok az sayılarda olmak kaydıyla meşgul olurum. Geniş bir kütüphaneye malikim arkadaş sorunca yardım etmek maksadıyla yazdım. Cübbeli Ahmet Hoca malum İsmailağa cemaatindendir. Fatih Çarşamba’nın yapısı malumdur. Orada yeni etnik bir Hıristiyan cemaati oluşturulmak istenmektedir Fener Patrikhanesince. En büyük engelse İsmailağa Camii’dir. Yani Cemaatidir. Çünkü o bölgede bu cemaate bağlı vatandaşlar yoğunlukta olup orada birçok mülke sahiplerdir. Patrikhanenin gizli harekât planı çerçevesinde Fener ve Balat çevresinde oluşturulmak istenilen Hıristiyan cemaati adına toprak ve evler alınmaktadır. Tabii bu taşeron vatandaşlar ile olmaktadır. Hülasa bu cemaat Fener Patrikhanesi için büyük engel çünkü mensupları orada mülk sahibi. Fener Patrikhanesinin peşinde olduğu evlerin ve arsaların birçoğu bu cemaatin ve akrabalarının elindedir. Onun için İsmailağa cemaatinin Fatih ve çevresinden bir an önce sökülüp atılması istenilmektedir. Birde hadiseye bu zaviyeden bakmanı isterim. Acaba Cübbeli üzerinden hem kendi dolayısıyla cemaati mi refüze edilmek istenmektedir. Kimseyi savunuyor değilim enbiya harici zaten masum sıfatına haiz değildir.
|
Benim bu tarz derin konularda bilgim yok. Kimsenin kul hakkına girmek istemem. Sanırım kendi merabimi anlatabildim. Her camiinin teorikte olmasada uygulamada yoğunluk katıldığı tarikatlar var mıdır? İlk defa duyuyorum böyle şeyleri. Ben sadece gözüme kestirdigim bir cami olur. Sessizce sokulur ibadetimi yapar çıkarım. İmam bile görmez vakti gelir. Genelde sectiklerim de bombos oluyor. Namaz vakitlerinde bile 4-5 kişi oluyor. Genelde öyle yerleri tercih ediyorum.