Alıntı:
Tolga60 Nickli Üyeden Alıntı
Ben dini bütün insanım Teheccüd kaçırmam genelde ibadetlerini yaparım gruplarim var Allah'ın izni ile onlara yardımcı oluyorum watsapdan kuran dua .zikir fikih dersleri veriyorum kardeşim hiç bir varlık görmedim Allahdan ilim istiyorum sadece varlıkları istemiyorum .
|
"Allah'ım faydasız ilimden sana sığındım." diye dua edersen gelecek olan ilim senin aleyhinde olmaz. Sen zaten cinler alemini tanımak görmek istemiyorsan o sadece senin için araç olur. Yeryüzünde ve gökyüzünde hiçbir nesne yoktur ki Allah'tan gayrı olmasın. Cin olur, melek olur, şeytan olur. Bunlarda Allah'ın bir tecellisidir hepsi Allah'tandır lâkin Allâh zatı itibariyle bunlardan gayrıdır. Bazen bir cin üzerinden görülen hakikat, bir insan üzerinde görünenden daha öğretici olabilir. Zaten imtihanında asıl amacı bu değil midir? Musibet araç, yakînlik amaçtır. Allah bizi bizden daha iyi bilendir dolayısıyla bizim ne istediğimizi de o bilir. Sadece sabır ile hayırlısı için dua et. Kaygı nefstendir. Gerçek pehlivan ins ve cinle dövüşen değil kendi nefsini yere yatırandır.