Alıntı:
Bilgileniyorum Nickli Üyeden Alıntı
Peygamber efendimiz sav.i görenlere sormak istediğim bir şey var yüzünü net görüyor musunuz? Çok tecrübe eden arkadaşım oldu yüzünü görenler tarif etmelerini rica ettiğimde adeta dil tutulması yaşıyor anlatamıyorlar.
|
Anlatınca hafızandan silindiğine dair bir yazı okumuştum.
Ona benzemiş biraz sizinki. Aslolan şemailde anlatılan özellikleriyle kendini ve mübarek yüzünü görmektir.Alimlerin bir çoğu yüzü olmasa bile her ne şekilde olursa olsun o'dur diye fetva vermişler ama ben basit bir kul olarak katılmıyorum bu görüşe.Sebebi de şu ;
Resulullah Sav efendimizin M. ile başlayan mübarek ismiyle ve onun suretiyle, şeytanlar görünemezler. Şahidim.
Ama şöyle kandırabilirler yüzü görünmez bir adam suretinde bu Rasullallah diyebilirler, veya ben Rasulüm der alakasız bir başkası suretinde.Onu da ayırt edebilmek için ya daha evvel onu görmüş biri olman lazım veya şemailini en azından bilen biri olman lazım. Buradan görecek arkadaşlara da inşaallah bir ince olsun, Resulü ekremi Sav görünmeden evvel onun mübarek ismi ile yüksek sesli bir tekmil verilir, işitirsin. Ardından Resulu ekremi görürsün, nasibin varsa..
Ben sana yüzünü de tarif ederim hiç sıkıntı yok ama bizzat senin görmeni daha iyi, bu konunun açılış maksadı da bu zaten senin görmen adına daha hayırlı, o nazarı alabiliceğin bir başka göz yok.Ondan sana geçen birşeyler olacak.Kuru merakını giderir mi bilmem az spoiler vereyim bari çok zırıldadım. Harbiden çok yakışıklı adam öyle sırf Peygamberimiz diye övüyorlar sanmayasın.Kalabalık bir avm de yürüyüp geçse erkekler bile döner bakar, geçtim kızları
Şemaili şerifi bi oku az çok fikir sahibi ol. Görenedir görene, köre nedir köre ne.Allah görenlerden eylesin bütün alnı secdeye varan kardeşlerimi inşaAllahu Rahman