Alıntı:
Serhatdemir Nickli Üyeden Alıntı
İster Forumdaki yazışmalarda olsun isterse İnternet üzerinden gördüğüm bir konuyu harbiden çok merak ediyorum hep insanlar bir hüddam'ım olsun bir hadim'im olsun diye bir arayış içinde neden bir insan buna ihtiyaç duyarki? Şimdi biri çıkıp diyecekki bir hacetim vardıda onun için e peki sormazlarmı adama allah cc. Varken aciz bir yaratılmıştan niye istiyorsun? Peki amaç bu ise hem şirke hemde küfüre girmiyormusun? Siz hiç bir insanın veterinere gidip hastalığı için şifa aradığını duydunuz mu? Yani lafım derdi için derman arayanlara derdide veren o dermanıda veren o o zaman neden Bu çılgınca koşuşturmaca
|
Hüddam hadim vs bilmem lakin şifayı veren Allahdır, şirk küfür vs demişsin ben bunu doğru bulmuyorum, sen birisinden bir şey isteyince örneğin 1 bardak su. Sana demezler mi Allah dururken neden biz acizlerden istiyorsun ? Demek istediğim herşey Allahdan geliyor ben doktora gidince kafir olmuyorum, şifanın Allah dan geldiğini doktorun yada ilacın vesile olduğunu biliyorum. Bu direkt şirke veya küfre girmez görünüşe göre. Allahu alem.