Alıntı:
La Tahzen12 Nickli Üyeden Alıntı
QUOTE=Kaplumbaga;575045]Ezel ve Ebed olan Yuce Allah idir sadece.
Ilk paragrafindan cikardigim; kisi gunah isler koruma yapsada tutmayabilir diyorsun. Bir baska kisi gunah islemez koruma da yapmaz ama iyidir diyorsun hali.
Seninle zikr konusunda anlasamayacagiz gibi.
|
kişi günahta ısrar ederse koruma olmaz ne okusada tevbe ederse Allah cc tevbeleri çokça kabul eder şüpesiz .
kişi günah işlemezse değil kişi İbadet ile meşgul olursa ihlas ile her işini yaparsa Büyük günah işlemezse 32 farza uyarsa Korunur . keza bi ayette
O, günahlarınızdan bir kısmını bağışlar. Allah, yaptıklarınızdan haberi olandır.
yani salih ameller yapınca o ameller günahlara kefaret oluyor . Allah ona boyun eğenlerin kusurunu örter . hidayet eder ve kişi günahlarından döner . Her günah musallata kapı açmazsalih ameller günahlardan fazlaysa . Musallat kapmaz diye düşünüyorum .
Zikir konusu geniştir . Kuranda Anmakta zikir dir Namazda zikirdir . İyi amellerde zikirdir sakınmakta ihlasta zikir konusu geniştir ibadette zikirdir .
zikir denilince herkesin aklında Allahı ardı ardınca anmak olarak geliyor fakat Tefekkürde zikirdir tevekkülde yani kapsamlı düşünürsek Allah ı ameller ilede zikrediyoruz dil ilede yürek ilede . Çok şükür tüm günüm zikir ile geçiyor .
Yani zikr kelimesini sadece bi kılıfa koymamak gerek keza kuranda misal meryem suresinin başında
Bu, Rabbinin, Zekeriya kuluna olan merhametinin anılmasıdır.
zikru rahmeti abdehu zekeriyye diyor
yani çok misal var çokk anlaştık mı ? (:
@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] etiket olmamış[/QUOTE]
"Salih ameller fazlaysa korunur, musallat kalmaz" ben bu kısma katılmıyorum. Bu musallat kapma olayı bence çok başka bir durum. Sınav için mi veriliyor, ruhsatı tam olarak nasıl oluyor bilmiyorum. Duyduğum çok tavalı, komple farz sünnetleri uygun yaşayan kimselere bile büyü musallat oluyor. Bir kaç ay bunun sınavını veriyor kişi.
Mesela namaz kılarken Allah huzurundayiz ama rahatsız edilenler çok oluyor.
Koruma yaptığı halde rahatsiz edilmeler oluyor.
Yada Hasbiyallahu ve nimel vekil. Okuduğum halde kafamda karıncalanmalar oldu. Salavatlarda oldu. Bazen gitmeyen gitmiyor.