Alıntı:
Kaplumbaga Nickli Üyeden Alıntı
Konusmamin Irk'ciik icermeyecegini anlasilmasini isterim. Tipki Abd'li general'in "orta dogu'da bize sikinti cikaracak tek ulke Turkiye, Arap"lardan askeri olarak cok farklilar" aciklamasini yaptigi gibi. "Kasitli" olarak her secim oncesi, her yeni donem oncesi kargasa cikiyor zaten, nedense bir turlu cikamadi. Senin cumlenden bagimsiz; bu aciklamalar bu ulke'yi hafife almaya veya kotu niyet barindirir. Beyler bahsedilen ulke Turkiye.
Ucalim biraz. Suud'i destekli abdulvehhab tekfirci zihniyeti ki en buyuk tehlike onlar ulkede, konya'yi aldi. Suriye'liler mersin'i aldi. Pkk'lilar da firsat bildi diyarbakir'i aldi. Isyan cikardi adamlar.. Icindeki sivilleri gozeterek yapacagimiz meskun mahal icrasinda oralari dumduz etmemiz 1 ay surmez tahmini. Iceride pkk ve baglantisi kalmadi, hos diyarbakiri'da alamazlar ya. Hem irak hem de suriye'de sizi devlet olarak ciddiye almiyoruz ve 30 km'lik guveni hat icin ulkenize giriyoruz dedik ve yaptik. Agababalari abd'ye ragmen. Allah'in izni ve lutfu ile zaten Islam'dan uzak yasantidan oturu teror belasi ile karsi karsiya kalindi. Bu belalarin terse donmesi iyiye isaret idir. Gerci baska belalarda var, ulkenin bir anda Manevi olarak ucusa gecmesi beklenemez. Su koskoca ulkede kac kisi var Allah'in kanunlari ile yonetilmek istiyoruz diyen, sayi kac? Zaman meselesi..
Beyler burasi Turk topragi, baska ulkeler bizlerden cekinip planlar kurarken topragimizda bize sikinti cikarak herhangi bir irk gormuyorum.
Yok, kastiniz ic kargasa ise onu bastirmak zaten en kolayi. Bu halk askerini, polisini sever. Evde kal emri geldiginde anlarki asker, polis bunlarin tepesine cokecek.
Ben de bu gocmen meselesinde oldukca daginik oldugumuzu dusunuyorum ama ic kargasa, toprak calma bunlar hayaldir, hayaller de mezarda biter.
|
Dediklerine kısmen katılıyorum bir ülke güçlüyse içeride karışıklık çıkarsa tepesine düşer, ama devlet zayıflarsa devletin denetimi azalırsa bu gruplar harekete geçer yani güçlü olduğun kadar varsın nitekim geçmişten ders almayan geleceği şekillendiremez osmanlının hali ortada, bir ülkede ne kadar çok etnik grup varsa o kadarda karışıklık çıkma ihtimali fazladır aslında mevzu onlarla yaşamak değil herkes farklı kültürden insanlarla yaşayabilir ama bir ülkeye gidersen o ülkenin kurallarına uymak zorundasın, mesela suriyeden gelmişsin türkiyeye sanki türkiyedeki insanlar bu ülkenin sahibi değilde suriyeliden gelenler bu ülkenin sahibiymiş gibi davranamazsın, ben bir yerde çalışıyordum adam arapça konuşuyor anladın mı anlamadım gelmiş bana diyor neden bilmiyorsun diye böyle tepki göstererek konuştu sanki ben onun ülkesinde yaşıyorum anladın mı