Alıntı:
NGB Nickli Üyeden Alıntı
Senelerdir bu derneklerde olan bir olay dikkatimi çeker.
Konuyu görünce hatta google amcada şöyle bir araştırınca aynı olay devam tam gaz.
Kurban bayramı gelir.Klasik dernekler hemen kurban bayramı gelince hemen bağış miktarını açıklarlar.
İşte bam teli burda kopar.
Hatta şu anda 1 dernek adak kurban bağışı topluyor
Yurtdışından bağış yapandan 2.200-TL bağışlarsa iş tamam.
Yurtiçinden bağış yapandan 5.000-TL. bağışlarsa iş tamam.
İşte bam teli dediğim olay Yurtdışında yaşayan almanya-fransa ve diğer avrupa ülkesi diyelim zaten bunlar 2.000 euro ortalama maaş alsalar.Adam 2.200-TL bağış yapınca bağış olurda mübarek şu anda türkiyede millet geneli zor durumda hadi onu geçtim.Yetmez hacı abi sen 5.000-TL verecenki kurban adağın kabul olsun dipleyin ülkemdekileri .
Bu olay senelerdir böyle.Önümüz kurban bayramı sizde dikkat edin.Türkiye de yaşayan köküne kadar dipleyin.Olmazsa yurtdışında yaşayandan 1.000-TL yatır kurbanı keseriz getirin yani.
Kurbanın kesilip kesilmediğide zaten ayrı mevzu.
Deniz feneri örneği kapı gibi duruyor.
|
Hocam olayı çok yanlış anlamışsınız
Türkiye'de 1 kurban en az 5000 TL yurt dışında ise yani Afrika gibi ülkelerde 2000-3000 bandında
Yani siz kurbanımı Türkiye'de kesin ve dağıtın derseniz 5 bin ama Afrika'da kesip orda ki halka verilsin derseniz 2 bin 3 bin civarında
Kesim videoları tek tek gönderiliyor bizzat şahidim olaya
Kesim esnasında video dağıtım esnasında fotoğraf çekiliyor
Yurtiçinde kesimler de ise hem kesim hem de dağıtım videosu gönderiliyor
Sadece video cekip yollamayan 1 dernek var Gamze Özçelik kurduğu umuda koşanlar derneği onlar da prensip olarak çekmiyorlar tabi gerçekten çok güzel isler de başarıyorlar
Yurt dışı tercih sebebi ise yani Afrika'da kestirmek isteyenler ekonomik sebepler maalesef
Hepsini aynı kefeye koymadiginizi biliyorum halisane niyetinizden şüphemiz yok ama bilmeyen okursa yanlış anlayacağı çok farklı alanlara cekilebilecek yazi olmuş selam ve dua ile