Alıntı:
Sparrow Nickli Üyeden Alıntı
Hocam ben mi yanlış biliyordum onlar ( bu örneği demiyorum) genelde bağış yurtdışında kesilirse Afrika gibi daha ucuz olduğundan o fiyata yurt ici dediği yurtiçinde gelen bağış değil kesim yeri kastediliyor diye biliyorum
Kurumsal yapıların çoğunda o sıkıntı var gatta ismini vermeyeyim bir kurumun bağış giderlerinin %70 i kurum guderleri ve organizasyona kalanı yardıma gittiği açıklanmıştı.yurtici veya dışarısı farketmez gonullulerin organizasyonları yada bagamsiz derneklerden seçin bence
|
Kardeş dernek işleri açık konuşayım gördüğüm çetrefilli.
çünkü yurdtdışı dediği zaten en çok türk almanyada ordan 2.000-TL alsa misal kurbanı orda kesse diyelim orda zaten kime verecek.Burda bizde 5.000-TL diyip işte almanya ile burdaki gelir dağılına bakınca bağış sistemi bile adaletsiz görünen bizim ülkedekiler geneli millet 10.000-15.000 TL maaş bandında diyelim ama almanya örnek 2.000 euro 60.000-TL eder ondan sen fazla kazanıyorsun 2.000-TL ateşle yeter.
Belkide bunlar orda almanyada dura dura iyice dinden çıktılarmı diye düşünüp ondan ne koparırsak kar diyip 2.000-tl ateşle diyorlar.
2.000-TL burda 4 kilo dana eti alırsın şimdi.etin kilosu 450-500-TL dana eti.
ben kestiklerinede inanmıyorum geneli 1.000 adet koyun için bağış toplayıp işte 3-5 koyun kesip yük bizden gitsin derlersede şaşırmam yani.Arayan soran yok olayı.
bizim bir cimri enişte vardı o kurban gelince hala için kurban kestirir büyükbaşa hisse alırdı.Kendisi içinde işte bu dernekleri ara sorar araştırır en ucuza hangisi ise ona bağış yapardı.
yani kurbanda burda koç bağışı 5.000-TL ise diyelim bu gider nerde endandik dernek varsa 2.000-3.000-TL bağış yapar işi kapatırdı.
Buna dedim bağış yapıyorsunda sence o dernek kurbanı kesiyormu üstte dediğim 1.000 bağış alıp işte 3-5 koç kesip işi bitiren illaki vardır.Bunu cevabu şu oldu beni bağlamaz.Ben bağışımı yaptım işi bitirdim.Ne kadar beyinsizce bir düşünce değilmi.