Alıntı:
Why Nickli Üyeden Alıntı
Olta ile balık tutmak haramdır. Aldatmak, kandırmak vardır.
Der Münir Derman Hazretleri bu konu için.
İslam aldatma, kandırma, hatta şakadan bile olsa yalana asla müsade etmez.Ayet ve hadisler de apaçık hüküm vardır.
Bu gibi üç kağıt ve kurnazlık, hile gibi durumların tamamı yalan başlığı altında toplanabilir.Hatta çocuğa meme yerine verilen emzik de yalancı meme diye geçer. O bile haram diyordu hazret.Günümüzde çalışanlara erişilmesi imkansız hedefler koyarak, erişirseniz şu kadar ödül veya ceza var demeyi dahi haram kabul etmektedir.Yine özünde yalan ve sahtekarlık, düzenbazlık olduğu için.
Özetle kardeşim bunlar tertemiz siyah giyenlerin üzerindeki kıl ve tüyleri bant ile temizlemesi gibi. Ben temizim haram yemem, ibadetlerimi asla geçirmem amma ağam şuramda bi toz tüy var ben titiz adamım, tertemiz olacağım dersen incesini veriyor.
|
Anladım hocam teşekkürler. Direk haram diye kesip atılması birqz garip gelmistii de . Olta ile balık hususundaki direk böyle bir hadis yada vakıa var mı merak etmiştim. Anladığım kadarıyla hile ve aldatma sebebi ile hocamız bir çıkarım yapıp fetva eylemiş.
Dediğiniz gibi ehli takva olanın dikkat etmesi gereken bir husus demekki . Öğrenmiş olduk ama bunu bilmeyen, olta ile balık işiyle uğraşan hatta mesleği bu olan birçok kişi olunca ve pek bilinmeyen bir husus olunca dikkatimi çekti ister istemez