Alıntı:
Yusufiyeli Nickli Üyeden Alıntı
Allah (cc) razı olsun güzel ifadeler anlattıklarında çok mühim.
|
Hocam bunlar sadece bazıları. Mesela salavat da çok önemli. Celcelutiye hocamızın bir PDF i var buraya yüklediği. Ben o salavatlari çok sevdim. Herkese tavsiye ederim okusun faydalansinlar. Bu salavatlarin hepsini de başta peygamber efendimize, diğer tüm peygamberlere, sahabelere Allah'ın veli kullarına hediye edilse çok güzel olur.
Bence en önemli konu hacette direkt nokta atışı yapmamak. Örneğin beyaz gömlek istiyorum Allah'ım ( bu sadece basit bir örnek, hastalıktan şifa, işsizlikten iş bulma, esssizlikten bir eş bulma, evlenme vs.) Diyerek dua edilmemeli. Çünkü gaybi bilmiyoruz. Üstü kapalı başımdan geçeni anlatayım:
Hacetin için beyaz gömlek istedim. Bahsettiğim gibi çok istedim. Ama Allah bana tam tersi siyah gömlek verdi. İlk başta çok şaşırdım. Yani tam tersi olması, yanlış bir şeyde yapmadım okurken. Sonradan sonraya anladım ki aslinda benim o siyah gömleğe ihtiyacım varmış beyaza ulaşmam icin. Bu tarz olaya defalarca şahit oldum. O yüzden dua grubunda da hacetleri değiştirmenin, böyle bizim neye ihtiyacımız varsa onu vermesi nihai hedefe ulaşmak için çok önemli. Bazen anlamak, kabullenmek çok zor oluyor ama belada kederde Allah'tan geliyor. Bazen günahlarımızı kefaret, bazen daha iyi olsun diye. Bazen de bir beladan uzaklaştırmak için.. gaybi O biliyor, ona göre veriyor. İnsanın nefsi bunu kabullenmekte çok zorlanıyor. Buna bende dahil.. ama olması gereken bu.. Allah cümlemizi böyle takvalı, ihlâslı ve herseyimizle sadece ona bıraktığımız bir yaşam nasip etsin.