Alıntı:
siruss Nickli Üyeden Alıntı
Yani bu sizin hakkınız. Siz neye karar kilarsaniz o olur. Bir nevi kul hakkı. Benim başıma gelse ne zaman elin bollasirsa o zaman öde derdim. Meblağ küçük bir şeyse helal olsun boşver derdim. Vaktiyle biri kapımıza gelip aglanip sizlanip iki çeyrek istedi. Verdik bizde. Söz geri vericem diyordu. Aradan bir kaç ay geçti geri gelmeyince anladık dedik gelmez bu para bize. Olsun deyip boş verdik. Seneler sonra belki 5 belki 10 sene sonra adamla tesadüf denk geldik.kendi çeyreği söyledi elinde olmadığını çok utandigini ondan karşımıza dahi çıkmadığını ama şimdi toparlandigini söyledi. Bize de bir iyilik yaptı helallestik. Yani bu sizin bileceğiniz iş. Siz neye kanaat getirirseniz o olur.
|
Küçük miktar olsa almam bile.. Ben hep şunu dedim. Benim için paradan daha çok verilen sözde duruluyor mu, bu çok önemli. Bana tek kelime yalan söyleme. Diyelim 10 bin lira gönderecem dedin ama aksilik oldu, 10 lira bile gönderecek halde değilsin. Sen bana o 10 lirayı gönder, sözün yerine gelmiş olsun, ben alır almaz saniyesinde sana geri yollarım. Çünkü sözünde durmayınca başına çok işler, bekalar geliyor. Bari buna mazhar olma diye uyardım. Bu İntihar etme işi de büyük bir bela işte.. Daha ben ne yapayım?