Alıntı:
siruss Nickli Üyeden Alıntı
Hocam gıda sektörü öyle. Şarap rakı kısacası alkol durumlarında devletin şuan güzel bir baskısı var. Sıkı denetimler oluyor. Ama dediğiniz gibi bir şeyi duymadım. Doğrudur ama vardır. Birde devletin projelerini çok iyi takip etmek gerekiyor. Bazı kişiler işi öyle bir kılıfına koyuyor ki tüm işletmeyi taksit taksit devlete kurduruyorlar. Sonra da başına geçip ben patronum diyorlar. Tarımda da keza iyi tarım fln desteklemeleri var ama şuan mazot ilaç fln aldı başını gitti. Bir de üstüne su sıkıntısı, hava sıcaklıkları derken işin içinden cikilamiyor. Ay çiçeği hasarı yapıldı bu sene verim yok. Bir iki aya zeytin hasarı yapılır hatta gda da belki ufaktan toplanmaya başlanmıştır. Ama bu sene oda pek yok. Yağ fiyatları uçar gider. Sabunluk zeytine 23 TL çekiyorlar. Ki daha millet bu zeytini toplamadi. Bu sene ucuz zeytin yağı bulursanız almayın. Muhtemelen sabunluk zeytinleri sikip verecekler çünkü. Bir iki aya 40 Lara varır diyorlar.
|
Benim dediğim mevzu birkaç sene oluyor hocam pandemi öncesi Akdeniz civarında o durumdaydı şimdi sanırım bazı şirket anlaşmaları ithalat-ihracak durumları gereği satlar değişmiş olabilir.insaf merhamet Allah korkusu olmayınca insanın yapmayağı şey yok ne yazık ki, bakalım sonumuz hayrolur inşallah